Orbán szabadsága

2021. június 22. 11:37

Érdekünk, hogy az Unió korlátozza a magyar állam „szabadságát”.

2021. június 22. 11:37
null
Bauer Tamás
Facebook

„Szembetűnő, ahogy Orbán az Európa jövőjéről szóló téziseiben különböző szempontokból éppen ezt követeli: ne szólhassanak bele az európai intézmények abba, hogy hogyan korlátozza ő a magyarok szabadságát. Ezért szeretné felszámolni az Európai Parlamentet, ahol a közvetlenül az európai polgárok által megválasztott képviselők őrködnek az európai szabadságeszme – az államoktól való szabadság – megvalósulása fölött az egyes országokban, és ugyanígy ellenzi azt is, hogy az uniós intézmények hatásköre bővüljön az egyes államokéhoz képest. Azért mondhatja azt, hogy »mi«, vagyis ők, Orbán és hívei Európa utolsó szabadságharcosai, és nem mondjuk a saját államukkal szemben szabadságukért küzdő beloruszok vagy akár oroszok, mert ők nem államuk függetlenségéért, hanem az államuktól való saját függetlenségükért harcolnak. Alekszej Navalnij vagy Szvjatlana Cihanouszkaja szabadságfogalma homlokegyenest ellentétes Orbánéval. Az ő szabadságharcuk Orbán számára közömbös, ezért is nem támogatja az uniós országok közös fellépését a putyini elnyomással szemben, és a Lukasenka-féle elnyomásnak is csak a legkirívóbb esete, a repülőgép-eltérítés esetében csatlakozott az uniós fellépéshez. Ahogy közömbös számára a hongkongiak és az ujgurok szabadsága is.

Örüljünk, hogy Orbán ennyire világosan elmondja, hogy miként gondolkodik. Mi pedig gondolkodjunk másképp. Gondolkodjunk úgy, hogy a magyarok szabadságának éppen az lehet a garanciája, ha a magyar állam nem szabad a demokratikus világ közös normáihoz képest. Nem szabad abban, hogy hogyan bánik a melegekkel, hajléktalanokkal, fogvatartottakkal, menekültekkel. Nem szabad abban, hogy hogyan korlátozza a piaci versenyt a magyar fogyasztók, a magyar adófizetők kárára, saját kegyeltjeinek javára. Érdekünk, hogy az Unió korlátozza a magyar állam »szabadságát« ezekben a dolgokban.”

Nyitókép: MTI Fotó, Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettőazkilenc
2021. június 24. 19:24
Én nem értem, ezek csodálkoznak ha az ember azt mondja hazaáruló? Az nem úgy megy, hogy ha nem tetszik ki nyert a választásokon akkor inkább idegen kezekbe adjuk a hatalmat. Nem is értem ez hogy opció. Mint az elmebeteg aki megöli a kiszemelt párját ha nem őt választja.
orygabor
2021. június 23. 11:36
Van abban valami mámorító, ahogy a körmös Bauer-csemete a szabadságról beszél. Hadd idézzek ide egy gondolatot a baloldali szabadságról, a Sose halunk meg című filmből: "Szabadság??!! Rohadt fasiszták!"
orygabor
2021. június 23. 11:36
Van abban valami mámorító, ahogy a körmös Bauer-csemete a szabadságról beszél. Hadd idézzek ide egy gondolatot a baloldali szabadságról, a Sose halunk meg című filmből: "Szabadság??!! Rohadt fasiszták!"
péterx
2021. június 23. 08:48
Bauer, az a bajotok, hogy nem ismeritek fel és el, hogy harmatgyengék vagytok, s Orbán klasszisokkal ver benneteket, s még nagyobb bajotok, hogy ezt a szavazók többsége is tudja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik