Az identitáshazugság leleplezése

2021. június 21. 11:03

Puzsér Róbert
Hírklikk
Súlyos tévedésnek tartom, hogy a közélet szereplői mindent kommunikációs feladatnak tekintenek.

„Súlyos tévedésnek tartom, hogy a közélet szereplői mindent kommunikációs feladatnak tekintenek. A kérdés mindig és csakis így vetődik fel: »mi legyen a véleményünk, és hogyan mondjuk el, hogy a legtöbb választó tetszését elnyerjük?« A politika résztvevői a diskurzust már nem ügyekhez, hanem a sikerhez rendelik – ez a politika elemi korruptsága.

Az ellenzéki politikusok és újságírók a fentiek szellemében a Fidesz homofóbiás törvényére és melegek ellen uszító kampányára kommunikációs csodafegyverként tekintenek, amellyel nem szabad szembeszállniuk, hanem ki kell térniük előle, mert Magyarországon a melegek elleni fellépés túl népszerű ügy. Marad a biztonsági játék: a »ne írd alá, János« imperatívuszának vágyvezérelt nyomorúsága, az áldozati pózolás nyugatról importált tartalmatlansága és Mészáros Lőrinc mániákus emlegetése – hisz ezekben nincs kockázat.

Ezzel szemben én úgy látom, hogy a melegek és pedofilok gyalázatos összemosása egy nagyon jól kommunikálható téma, amelybe teljes mellszélességgel bele kellene állni. Nemcsak azért, mert jól átélhető és leleplező erejű élményt kínál, hanem mert a homoszexuális és leszbikus állampolgárok szabadságának és méltóságának védelme morálisan megkérdőjelezhetetlen, identitást adó ügy.

A Fidesz uszítására két név a válasz: egyik a tizenkilencezer gyermekpornó-fájl birtokában lebukott, hazamenekített és szabadon engedett Kaleta Gábor; másik a vazelinszilárdságú Alaptörvény szerzője: Szájer József. Ezt a két nevet kell szünet nélkül sulykolni, míg a fideszes politikusok szájában az uszítás meg a melegek és pedofilok összemosása meg nem keseredik. Minden ellenzéki képviselő ruházatán ott kellene lennie Kaleta Gábor vagy Szájer József képének, továbbá tüntetések kellenének annak tárgyában, hogy miért mondott le olyan hirtelen tizenhat évnyi EP-képviselet után Szájer József, és miként úszhatta meg a gyermekpornó-nagykereskedést Kaleta Gábor. A kormány napirenden akarja tartani a homoszexualitást és a pedofíliát? Legyen napirenden! Szájer és Kaleta. Kaleta es Szájer. Itt és most bármi másról beszélni gyáva és megalkuvó pótcselekvés. Legfőbb ideje ellenzéknek mutatkozni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés