Az eszementség ömlik mindenhonnan

2021. június 21. 11:56

Pilhál Tamás
PestiSrácok.hu
Egy fejlett civilizáció erkölcsi, szellemi végromlását látjuk, térdelő szivárványemberek tapsától kísérve.

„Hírek, amelyekre nem vagyunk kíváncsiak. Hírek, amelyekről néhány évtizede álmodni sem mertünk volna, mára mégis valósággá lettek. Szoborba öntött drogos bűnöző, kisgyermekek szexuális aberrációkra nevelése, birkalegelő a fővárosban, nemátalakító műtétek, születési rendellenességek műtéti rendbetételének tiltása, szivárványszínbe vont stadion… Mi az, ami összeköti e látszólag össze nem függő eseményeket? Az eszementség. S hogy ma ez a fősodor, ilyenek a nyugati világ hétköznapjai. Értelmes témák helyett ezek uralják a közbeszédet. Egy egykorvolt fejlett civilizáció erkölcsi, szellemi végromlását látjuk, térdelő szivárványemberek tapsától kísérve.

»Szobrot állítottak George Floydnak«. Igen, annak az alaknak, aki elhalálozását megelőzően egy várandós édesanyát rabolt ki, gömbölyödő pocakjához fegyvert szorítva. És akinek a vérében a boncolás halálos adag kábítószert mutatott ki. A háromszáz kilós, bronz ülőszobor combja egyébként éppen alkalmas vízszintességű és simaságú ahhoz, hogy Floyd rokonai, haverjai – a régi, szép idők emlékére – szippanthassanak róla. A 27 millió dolláros kártérítésből futja majd néhány csíkra. Bár a híradások ezt nem részletezik, föltételezem: a háromszáz kiló bronzot a BLM-esek által ledöntött amerikai (fehér) hősök szobraiból szedték.

Következő hír: a »méhlegelők« után birkalegelőket alakítana ki a fővárosban a fékezhetetlen leleményességű Karácsony Gergely. A facebookos emberke mindezt főtájépítészén keresztül üzente meg Budapest tikkadt népének. A nép pedig már nyilván alig várja, hogy megvalósuljon a csoda, bárányok legelésszék a friss, ólmozott füvecskét a darázsgarázsok árnyékában. Szomjukat, gondolom, a metrókhoz telepített ivókutakból oltják majd valahogyan. Aki autóval indulna birkanézőbe, ne tegye (annál még a Holdra is hamarabb eljut), ám gyalogszerrel meg lehet próbálkozni a túrával, főpolgármester úr is bölcsen ezt javasolta. Szőrmentén ide kapcsolódik, hogy Donáth Anna »szuper kezdeményezésnek«»valódi cselekvésnek« nevezte a budapesti méhlegelők kialakítását. Jó tudni, mi a »valódi cselekvés«: mikor nem kaszáltatod a füvet, s az így fölszabaduló pénzt tolmácsokra, tanácsadókra költöd.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés