„A következő ezer évért!” – megalakult a Szent István Intézet

2021. június 21. 9:24
Az alapítók szándékai szerint államalapító királyunk nyomdokain járva, mai férfiak személyes vallomásaival indul a Szent István Intézet.

A Szent István Intézet közleményét az alábbiakban olvashatják.

***

„A népek, amelyek szétszaggatták a törvények Isten ujjával kötött kötelékét, különb-különbféleképpen pusztultak el…”  (Szent István király, Intelmek)

Június harmadik vasárnapján, Apák napján kezdte meg működését a keresztény szellemiségű Szent István Intézet. Indulásként kiváló férfiak apák napi vallomásait, apai és lelki atyai „intelmeit” rendezték hét részes videósorozatba. Az epizódokban megszólal Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója, Béres József, a Béres Vállalatcsoport elnöke, Kovács András Péter humorista, Oberfrank Pál színművész-színházigazgató, Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa, Varga Miklós énekes, valamint Bese Gergő atya. 

A sorozat bemutatkozó videója itt tekinthető meg.

A Szent István Intézetet azért hívta életre a kereszténydemokrata értékeket népszerűsítő Európa Szívében Alapítvány, mert a Szent István-i értékek követése a 21. században is hasonlóan életbevágó a magyar jövő és a felnövekvő generációk sorsának alakulása szempontjából, mint az államalapítás korában, ezer évvel ezelőtt volt. 

Ma olyan világban élünk, amelyben az élet szentsége parázs vita tárgya, amelyben lassan az sem tudható, hogy valaki fiú-e vagy lány, amikor az emberi kapcsolatok az online térben radikális átalakuláson mennek keresztül, amikor a technológiai fejlődés tempója követhetetlenné válik az emberi lélek számára, s amikor a teremtett világ kizsigerelése soha nem látott méreteket ölt. E jelenségekből is tudható, hogy valami nincs rendjén, s hogy az életünkben, a társadalmunkban van bőven tennivaló! Bizakodásra ad okot azonban, hogy a biztonságos és évszázadok óta gyümölcsöket hozó, megmaradásunkat a legnehezebb időkben is szolgáló életforma receptje Magyarországon immár ezer éve adott. Nekünk nincs más dolgunk, mint a 21. század kihívásaira ezek mentén  aktuális, friss válaszokat keresni – a gyermekeinkért és a következő ezer évért! 

A Szent István Intézet épp ezért azzal a küldetéssel alakullt meg, hogy államalapító királyunk szellemi örökségét, a keresztény társadalmi tanításokra épülő világképet, s azt a meggyőződést, hogy Isten van, és hogy általa nekünk küldetésünk van a jóra, a ma kihívásainak tükrében vizsgálja és figyelmébe ajánlja a most felnövekvő generációknak. 

Ezt szolgálják az induló kutatások, a tervezett kerkekasztalbeszélgetések, viták és a közbeszéd formálásával is e gondolatiságot kívánja felmutatni az Intézet kortárs eszközökkel, akciókkal, érveket ütköztetve és párbeszédre készen. 

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az amerikai AIPAC-ról hitelesen beszámoltál.
Kérjük a Wiesenthal Centre-ről szólót is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés