Egy maihoz hasonló kormány miképp viselkedett volna Jézussal?

2021. június 20. 9:09

Lukácsi Katalin
Facebook
A Ferenc pápával szembeni gyűlölet valójában a Názáreti ácsra irányul.

„Az e heti HVGben a pápalátogatás körüli kormányzati dezinformációs kampányról írtam. A rovatszerkesztő elviselte az ötletem, mert egy kis fikcióval kezdtem. Eljátszottam a gondolattal, hogy egy maihoz hasonló kormány miképp viselkedett volna Jézussal Júdeában. Meggyőződésem ugyanis, hogy a Ferenc pápával szembeni gyűlölet valójában a Názáreti ácsra irányul, aki épp oly eleven ma is, mint 2000 éve. Akarom, hogy tudatosan is része legyen ő életünk hétköznapi valóságának, és ne zárjuk őt a kétezer éves szövegek börtönébe. Valójában ugyanis nem az a kérdés, hogy kortársunk-e Jézus, hanem hogy valódi jelenlétben élve, mi kortársai vagyunk-e. Ebben a nyárban egy pohár rosé mellé ajánlom olvasni, elmélkedni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 197 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy huszadrangú politikus ócska kis teologizálása, politikai haszonszerzés céljából. De ettől még nem lesz jelentős, marad egy feledhető statiszta a politika színpadán.

Érdekes, h. ez a tábor mennyire szeret gyűlölettel vádolni.

Nem gyűlöl itt senki senkit, bár, mondjuk, a lengyel pápát szerettük, ő Debrecenben megkoszorúzta a gályarab lelkészek emlékművét, Benedek pápát tiszteltük.

Miután történelmi tapasztalataink vannak nagyszámú idegen betelepülővel való későbbi évszázados együtt élésről, mereven elzárkózunk gazdasági migránsok befogadásától. Azok az emberek a saját országuknál jobb szociális ellátás reményében jönnek ide, iratok, szakképzettség, nyelvtudás nélkül.

Jézus ma is felborogatná a pénzváltók asztalait.

Lukacsi sem tudhat mindent...
De vajon milyen hitet oktat akkor?

Nincstelentől nincs mit elvenni. Csak az életét. Azt meg már a zsidó megtették.

Elolvastam. A teljes cikkedet. Nem fogok rajta elmélkedni egy pohár rosé mellett, mert nem szeretem, ahogy ezt az ítélkező Orbán ellenes írásodat sem. Egy vérbeli komcsi vagy!
Azon viszont lehet elmélkedni, hogy állítólagos katolikusként, miért mászol bele mások hitébe.
Miért kérdőjelezed meg mások kereszténységét.
Sőt azon is, hogy a cikk után miért írták, hogy: "A szerző katolikus hitoktató"
Ez ellen miért nem tiltakoztál? Hiszen nem vagy hitoktató, sosem tanítottál hittant, csak elvégeztél egy hitoktatóit.
Cseh Katalin, vagy Várkonyi Andrea sem úgy írja alá, hogy orvos, hiszen nem praktizálnak.

Miért nem tiltakoztál Cseh Katalin abortuszpártisága és propagálása ellen?

Tisztelt Képviselő Asszony!
Szomorúan és döbbenten látjuk, hogy botmixeres megnyilatkozása után nemcsak, hogy nem kért bocsánatot (bár 14 000 ember kérte rá), hanem morbid módon születésnapja alkalmából adománygyűjtésbe kezdett annak a hírhedt külföldi mammutszervezetnek a támogatására, amely évről-évre több százezer embert foszt meg a születésnapjától.

Az Ön által támogatott (egyáltalán nem non profit) szervezet elnöke idén januárban teljesen világossá tette: fő küldetésüknek az abortuszt tekintik.
Kiderítettük, hogy a Planned Parenthood nemzetközi ága friss útmutatójában az abortusz melletti lobbizásra képzi és sürgeti az új EP-képviselőket. Képviselő asszony azonnal teljesíteni kezdte a tőlük kapott feladatot.

„Hogyan tud az Európai Parlament tagjaként a szexuális és reproduktív egészség és jogok bajnoka lenni?”
https://www.citizengo.org/hu/l..

Úgy is fogalmazhattál volna, hogy Ferenc pápa és Lukácsi Katalin egyszerre nem lehetnek jó keresztények.
De eddig a gondolatig valahogy nem sikerült eljutnod.
Hamár. Te mikor tiltakoztál
A magyar miniszterelnök a mai napig különleges, személyes kapcsolatot ápol a Szentatyával. Amikor kitüntetést kapott tőle, személyes üzenet is érkezett mellé.

„Többször találkoztam Szent II. János Pállal, ami nem könnyű dolog, sőt, kifejezetten bonyolult, tekintettel arra, hogy református volnék. Ráadásul a kálvinista–katolikus viszony is meglehetősen összetett kérdés a magyar történelemben. A Szent Atyára sohasem elsősorban a Vatikán katolikus vezetőjeként tekintettük. Mindig a közép-európai országok legnagyobb védelmezőjének tartottuk a világpolitikában, függetlenül a vallási háttértől. Van egy személyes történetem is. Négyévnyi kormányzás után elveszítettük a 2002-es választásokat. A vereség után a pápa, a Szent Atya azzal tisztelt meg, hogy kitüntetést adományozott nekem (a Nagy Szent Gergely Rend nagykeresztjének civil fokozatát – a szerk.), ami a legnagyobb elismerésnek számít. Amennyire emlékszem, református azóta sem kapott ilyet. A vele küldött személyes üzenet pedig így szólt: nem azért kaptad, amit tettél, hanem azért, amit tenni fogsz. Szóval annak ellenére, hogy már nincs velünk, még ma is nagyon személyes kapcsolatban vagyok vele.”

Köszönöm. Még lett volna mondanivalóm ehhez a gyalázatos írásához, de túl hosszú lett volna.

Ilyen a baloldal. Csak kötözködni tudnak, meg pimaszkodni minden jobboldali emberrel, pláne, ha még keresztény is. Pláne, ha még katolikus is.

Végülis mi ez ahhoz képest, amit Orbán Viktornak ki kell állnia.

Köszi, köszi! :)) Hú mit kapunk most ezért a napocskáért! :)

Tök jó ugrálni rá! :)) Örülök, hogy örömet szereztem nektek. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés