Felajánlom a könyvem teljes tiszteletdíját az áldozatoknak!

2021. június 18. 11:26

Perintfalvi Rita
Facebook
Egy üzenet azoknak, akiket elnémítottak, akik sokáig kiáltani sem tudtak.

„Most jutott a könyv olyan fázisba, hogy a kiadótól megkapom az előleget, ezért most szeretném nyilvánosan elmondani, hogy a könyvem után járó tiszteletdíjam teljes összegét felajánlom az áldozatoknak. Nagyon sokféle módon van szükségük anyagi segítségre (is) és én ezt a pénzt amúgy sem tudom megtartani magamnak. Nem azért, mintha ne dolgoztam volna meg érte nagyon keményen, de nem tudok mit kezdeni azzal a gondolattal, hogy ezt a pénzt magamra fordítsam, s ne rájuk.

És persze ezzel lenne egy fontos üzenetem is az egész magyar társadalomnak. Mégpedig az, hogy egy olyan korszakban élünk, amikor muszáj észrevennünk azokat az embertársainkat magunk körül, akik szenvednek, akiket megfosztanak emberi méltóságuktól, akiket bántalmaznak. A politika is bántalmazó lett. Gyakran az egyházak is, ahogy ezek a történetek megmutatták. Nem hagyhatjuk magukra a szenvedőket, ha telik az erőnkből, az emberségünkből, a szeretetünkből - tennünk kell értük! Én ezért írtam meg az »Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban« c. könyvemet. Ami nem csupán egy könyv a számomra, sokkal több. Egy üzenet azoknak, akiket elnémítottak, akik sokáig kiáltani sem tudtak. S az üzenet csak annyi: Nem vagytok egyedül! Most már nem!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A pénzzel nem lehet gyógyulni, mert külsődleges, és az áldozatszerephez rögzülést jelenti. Az igazi-belső előrejutás az, amikor valaki hittel dolgozza fel a történteket. Ez különben más vonatkozásban is érvényes: például, a megerőszakolt bosnyák nők közül sokan nagyszerű vallomásokban tanúskodtak erről.

Persze, hogy felajánlod, mert nem akarsz beégni Hodász András előtt, és mi előttünk, hiszen ő volt az ötlengazda, nem te.

Az egyházadnak, ahová papíron tartozol, ajánld fel, aminek mérhetetlen kárt okoztál...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés