Farizeus képmutatók, hazaárulók és hasznos idióták

2021. június 18. 10:58

Boros Imre
Magyar Hírlap
A Fudan-ügynél érdemes a kommunizmus veszélyével is foglalkozni.

„A szónokok – közismert ellenzéki közéleti emberek, parlamenti képviselők és maga a főváros főpolgármestere, miniszterelnökjelölt-aspiráns – azzal érveltek, hogy a telepítéssel megérkezik hozzánk a kommunizmus, és nyitjuk a teret a kínaiak akadálymentesített, felderítő tevékenységének is. (Legutóbb a kémkedés vádjával a Nemzetközi Befektetési Bankot illették, soraiban Oroszországgal és rajtunk kívül további négy EU-tagországgal, mint részvényessel)

A demonstráció létszám dolgában szerényre sikeredett, ezért a róla tudósító nyugati médiumok az elemi erejű felháborodást demonstrálandó – nem először és vélhetően nem is utoljára – most is arra kényszerültek, hogy vágóképeiket más eseményekről kölcsönözzék.

Szűnni nem akar a paksi atomerőművi beruházás körüli hisztéria sem, amihez az oroszok adtak kedvező hosszú lejáratú hitelt, és nagy időtávra biztosítja majd az országnak a növekvő mennyiségű és olcsó áramellátást, tehát nem a globalista piacról kell majd vásárolnunk. Az ügyekkel kapcsolatban először a hasznos idióta fogalma tisztázandó. A fogalom tartalma szerint hasznos idióták azok, akik az ügyek, valós lényegéről, ami ellen (vagy éppen mellett) demonstrálni jöttek, semmit sem tudnak, vagy alapvető tévedésben vannak, de a tudatlanok magabiztosságával nyilvánítanak véleményt.

A felvonultatott jórészt fiatalabb korosztályokból a legtöbb hazai szofttudományos képzési helyekről kikerülők ezt a mértéket bőven megütik, mert valós tudás helyett útravalóként jól ellátják őket oktatóik divatos globalista toposzokkal. Ami a kémkedést illeti, külföldön működő intézetekben mindig folyik bizonyos helyi ismeretszerzés. A hazai felderítés feladata, hogy ezt illő módon kordában tartsa. (Én égek a vágytól, hogy megtudjam, az amerikai követség Szabadság téri épületének tetején a hatalmas technikai építmény milyen célt is szolgál.)

A Fudan-ügynél érdemes a kommunizmus veszélyével is foglalkozni, a főszónok miniszterelnökjelölt-aspiráns ugyanis nagyon tart ettől az egyetemlétesítés kapcsán. Mennyire is kommunista ma Kína, ez itt a kérdés? Az valóság, hogy egypártrendszerben élnek a kínainak, és a pártot kommunista pártként ismerik. A kommunista klasszikusok, Marx, a Kommunista Kiáltvány szerkesztője, és Lenin, az első alkalmazó a magántulajdont a kommunizmustól merőben idegennek tekintette.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor a Kádár-rendszer iskolájában megkérdeztük: mi van akkor, ha az egypártrendszer nem szocialista gazdasággal párosul, mint nálunk, hanem kapitalistával?
Azt a választ kaptuk, hogy az fasizmus. Kínában akkor mi is van?

Ha nemzeti, akkor nagyon nemzeti. Nem lehet náluk kétségbe vonni Taiwan, Hong-kong vagy Urumqi hovatartozását se.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés