Apuka a páston van és most is győzni érkezett

2021. június 18. 7:20

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
Állítják, hogy nem akar szembenézni a válsággal, újabb, biztos kétharmadot szeretne, pihenne és egyebek.

„Olvasom hosszában és széltében ellenzéki kommentelőktől és egyes véleményformálóktól a közösségi oldalak bugyraiban, hogy meglehet, ezt a választást a Fidesz-KDNP elveszíti. Ez kétségkívül egy – remélhetőleg nem valószínű – lehetőség. A demokratikus választások már csak olyanok, hogy elvi esélye bárkinek van a győzelemre. Még ennek a szerencsétlen, toldozott-foldozott balos összefogásnak is. Ami persze veszélyes, lenézni véletlenül sem szabad, de nem saját súlyánál fogva. 

Egyszerűen azért, mert évtizedes, mégoly remek kormányzás után is számos elégedetlen ember van. Világnézeti okok is bőszen felmerülnek. No, meg a gyűlölködés kohéziós erejét sem szabad lebecsülni. 

De – mondják a kommentelők és véleményformálók – nem ezért lehetséges, hogy a Fidesz-KDNP veszít. Egyszerűen csak azért elképzelhető, mert Orbán Viktor nem akar győzni. Igen, ez a nagy megfejtés! Állítják, hogy nem akar szembenézni a válsággal, újabb, biztos kétharmadot szeretne, pihenne és egyebek. Hát persze.

Először is, aki ilyet állít, az egészen egyszerűen nem ismeri Orbán Viktor politikáját. Mert ha ismerné, tudná, hogy igazán csak a válságos, kockázatos, mondhatni harcias helyzetekben ficánkol. Egy olyan tábornok, aki harcmezőn bontakozik ki, nem a vezérkari latolgatásokban.

Egyebekben pont ő mondta, hogy a politikának, pontosabban a politikai folyamatoknak van egy sajátságos iránya: békeidőkben az emberek hajlamosabbak technokrata, noch dazu balos kormányzatot választani. Aztán azok elérik, hogy elmúljanak a békeidők, minden szarrá megy és válságos helyzetekben az emberek többsége visszatalál a világos szabályok, a rend és a hierarchia világához: a jobboldalhoz. Végül a konzervativizmus rendet tesz és indul elölről a verkli.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jelzőket halmozni könnyű, értelmes érveket már nehezebb. Ez látszik a bejegyzésedből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés