Az UEFA is megszólalt Ronaldo kólás sajtótájékoztatója kapcsán

2021. június 17. 18:30
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jelezte a válogatottaknak, milyen kötelezettségeik vannak a foci-Eb szponzorai felé.

Cristiano Ronaldo a Magyarország–Portugália (0–3) mérkőzés előtti sajtótájékoztatón tette félre maga elől a Coca-Cola-üvegeket, egyúttal azt mondta, mindenki igyon inkább vizet. Az üdítőgyártó ennek következtében négymilliárd dollárt veszített, majd az akcióját a francia Paul Pogba ismételte meg, aki muszlim vallásúként az elé kitett sört tette arrébb a kamerák és maga elől. Sőt az olasz Manuel Locatelli is félretolta az elé pakolt kólásüvegeket.

Az UEFA emlékeztette a résztvevő csapatokat, hogy a partnerség szerves részét képezi az Eb lebonyolításának, egyúttal biztosítja a labdarúgás fejlődését egész Európában, beleértve az ifjúsági és a női futballt is.”

idézi a szövetség közleményét a Reuters.

Martin Kallen, az Eb versenyigazgatója elmondta, ha vallási okból teszi félre valaki az üvegeket, azzal nincs gond, ám amit Ronaldo tett, az megkérdőjelezhető. Kiemelte, hogy a szponzorokkal kötött szerződéseknek eleget kell tenni, ezek a versenyszabályzat részét képezik.

Nyitókép: Handout / UEFA / AFP

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az UEFA nevetségesebb gittegylet, mint az Európai Parlament. :)

Ronci régi Coca Cola reklámja.
https://www.youtube.com/watch?..

Lehet, hogy úgy van vele, hogyha Messinek egy csomót fizet a Pepsi, ő is kaphatna valamit, hogy kólát igyon.
Az etikus szponzorálás kérdése régóta téma a fociban, mindenesetre a szponzor lejáratását sehol sem nézik jó szemmel. Egyébként az etikusság inkább PL-t egyre inkább uraló fogadási irodákkal kapcsolatban illetve egyes kétes pénzintézetekkel kapcsolatban merült inkább fel, az üdítőitral gyártókat, gyorséttermeket ritkábban kezdik ki ilyesmiért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés