Orbán újabb tákolmánya

2021. június 17. 08:49

Orbán pontosan ezt akarja: maximális figyelem, maximális konfrontáció.

2021. június 17. 08:49
Cathrin Kahlweit
Süddeutsche Zeitung

„A kedden elfogadott törvény szándékoltan a nagy példaképre hajaz: majdnem napra pontosan hét éve, hogy Vlagyimir Putyin Oroszországban aláírt egy ilyen törvényt a »homoszexuális propaganda« ellen. Orbán egyre beljebb löki a Fideszt és országát a jobboldali nacionalista, fundamentalista sarokba, ahol Európa értékeit – aminek Magyarország még mindig a tagja – lábbal tiporják. A »pedofilellenes« törvény, amit kedden terjesztettek a budapesti parlament elé, szembemegy az Emberi jogok európai egyezményével, és számos bírósági ügy lehet belőle.

De Orbán pontosan ezt akarja: maximális figyelem, maximális konfrontáció, hogy az ország idegen hatalmak áldozata legyen, ami még a keresztény értékeit és az ifjúságát sem védheti meg a gonosz emberektől, akik pedofilok, melegek, vagy mindkettő. Hétfő este ezrek tüntettek sikertelenül a tákolmány ellen – csakúgy, mint két héttel ezelőtt az ellen az abszurdan drága terv ellen, hogy Kína főiskolát építsen Budapesten, amit Magyarország egy milliárdos értékű pekingi hitellel szeretne finanszírozni. Ezt is elfogadta a parlament kedden – annak ellenére, hogy Orbán a jövő évre népszavazást ígért az egyetem ügyéről. Most már eldöntött kérdés az alapítvány ügye, ami a projektet viszi majd.

Tíz hónap múlva választások lesznek, Orbán veszíthet. Ezért mobilizálja híveit extrém propagandával. Ezért provokál, ahol még tud, és ezért közeledik Moszkvához és Pekinghez. Tudja, hogy az EU-ban már nemigen talál barátokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. június 19. 00:12
Milyen alapon szól bele a dolgainkba ez az izé, külföldről?
piscsik
2021. június 18. 00:59
Önök pedig emeljenek szobrokat tömeggyilkosoknak. Lenin megvolt. Ki következik?
matykox
2021. június 17. 19:50
Ja, ez az ostoba kurgyó pont illik a "Süddeutsche" libsi profilba. Hazudik, mint a vízfolyás. Végül is az ilyen embereket még letelepedni se szabad engedni. Maradjon az arabjaiknál.
péterx
2021. június 17. 19:39
Az EU-ban Orbán jó szövetséges, s ezzel mindent megtett, amit meg kell tennie. A liberális áskálódásokat pedig értelmes érvekkel, jogszerű politikával, okos staraégiával, s új szövetségesek megtalálásval ellensúlyozza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik