Orbán újabb tákolmánya

2021. június 17. 8:49

Cathrin Kahlweit
Süddeutsche Zeitung
Orbán pontosan ezt akarja: maximális figyelem, maximális konfrontáció.

„A kedden elfogadott törvény szándékoltan a nagy példaképre hajaz: majdnem napra pontosan hét éve, hogy Vlagyimir Putyin Oroszországban aláírt egy ilyen törvényt a »homoszexuális propaganda« ellen. Orbán egyre beljebb löki a Fideszt és országát a jobboldali nacionalista, fundamentalista sarokba, ahol Európa értékeit – aminek Magyarország még mindig a tagja – lábbal tiporják. A »pedofilellenes« törvény, amit kedden terjesztettek a budapesti parlament elé, szembemegy az Emberi jogok európai egyezményével, és számos bírósági ügy lehet belőle.

De Orbán pontosan ezt akarja: maximális figyelem, maximális konfrontáció, hogy az ország idegen hatalmak áldozata legyen, ami még a keresztény értékeit és az ifjúságát sem védheti meg a gonosz emberektől, akik pedofilok, melegek, vagy mindkettő. Hétfő este ezrek tüntettek sikertelenül a tákolmány ellen – csakúgy, mint két héttel ezelőtt az ellen az abszurdan drága terv ellen, hogy Kína főiskolát építsen Budapesten, amit Magyarország egy milliárdos értékű pekingi hitellel szeretne finanszírozni. Ezt is elfogadta a parlament kedden – annak ellenére, hogy Orbán a jövő évre népszavazást ígért az egyetem ügyéről. Most már eldöntött kérdés az alapítvány ügye, ami a projektet viszi majd.

Tíz hónap múlva választások lesznek, Orbán veszíthet. Ezért mobilizálja híveit extrém propagandával. Ezért provokál, ahol még tud, és ezért közeledik Moszkvához és Pekinghez. Tudja, hogy az EU-ban már nemigen talál barátokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Tudja, hogy az EU-ban már nemigen talál barátokat."

Tudja kedves izéke, a választásokat nem az EUban lelt barátok döntik
el, hanem a magyar választópolgárok. Éppen ezért a kormányzatnak
nem az EUban lelet barátok, hanem a választópolgárok igényeinek
kell megfelelnie.

Önéletrajza
https://www.koerber-stiftung.d..

,,

Cathrin Kahlweit, aki 1959-ben született Göttingenben, az Oregoni Egyetemen, a moszkvai Pushkin Intézetben, valamint a tübingeni és a göttingeni egyetemen politológiát és orosz nyelvet tanult. Szakmai gyakorlatot végzett a hamburgi Henri Nannen iskolában, és kezdetben szabadúszó újságíróként dolgozott a Bayerischer Rundfunk és a Die Zeitnél. 1989 óta dolgozik a Süddeutsche Zeitungnál. A Foreign Policy Resortnál kezdte, tudósítója lett Frankfurtban és végül a nap témáinak főszerkesztője. 2012 óta a közép-európai tudósító Bécsben. Cathrin Kahlweit három gyermek édesanyja és több könyv szerzője.,,


Ugye az ember először megnézi, hogy az adott médium politikailag melyik táborhoz tartozik. Titeket csak gyújtósnak használlak a kerti partiknál.......

Oda nem mer, mert legkevesebb megkorbácsolnák:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Az EU-ban Orbán jó szövetséges, s ezzel mindent megtett, amit meg kell tennie. A liberális áskálódásokat pedig értelmes érvekkel, jogszerű politikával, okos staraégiával, s új szövetségesek megtalálásval ellensúlyozza.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés