Nem is tudják, hogy a választási esélyeikkel játszanak

2021. június 17. 14:17

Az, hogy a visszaléptetésnek indokolható stratégiai okai vannak, fals érv.

2021. június 17. 14:17
Lehoczki Noémi
Lehoczki Noémi
Mérce

„Azt, hogy az ellenzéki szavazók támogatását készpénznek veszik az ellenzéki pártok, már megszoktuk. Azt, hogy visszaélnek azzal, hogy sokunk akár az ördögre is leszavazna, csak törjön meg Orbán egyeduralma – vagy csak egyszerűen történjen már valami ebben a süket-néma társadalomban -, azt is megszoktuk már.

Arra viszont nem számítottunk, hogy miután tíz évig világnézeti különbségekre hivatkozva nem fogtak össze ellenzéki pártok, most még azelőtt készek lesznek összefogni legádázabb ideológiai ellenségeikkel is, hogy egyáltalán kifejezésre juttathatták volna különbségeiket. Az előválasztás módot adott volna arra, hogy a NER fennállása óta először úgy »különcködjenek«, hogy valaki az összefogást kérné rajtuk számon… Vigasztalhatna bennünket, hogy az előválasztáson legalább szavazatmegvonással büntethetjük az elvtelen kompromisszumokat kötő pártokat, politikusokat. Van azonban egy másik, talán a többinél is súlyosabb és gyakorlatibb probléma. Az, hogy a visszaléptetésnek indokolható stratégiai okai vannak, fals érv. A visszaléptetés ugyanis rossz stratégia.

Nincs szükség különösebb politikai éleslátásra annak felismeréséhez, hogy egy kampány túlnyomórészt a választói bázis mobilizálásáról szól, és csak kisebb mértékben az ellenfél választóinak meggyőzéséről. Emlékszünk még talán arra, hogy ugyan Orbán a 2016-os kvótanépszavazást elbukta, de több millió jobboldali törzsszavazó mobilizálásával megtartotta a ’18-as választás főpróbáját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. június 19. 00:10
Ennek az illetőnek fingja nincs, hogy mi-miért történik a politikában. Szentül meg van győződve, hogy majd az átláthatóság, meg a szabadság, és együtt, és fogjunk össze, és akkor megdöntjük a korrupt , tolvaj diktatúrát. És akkor szabadok leszünk, meg nem lesz korrupció, és ingyen lesz az áram, béke lesz, és a gyerekek vidáman játszanak ismeretlen, szakállas bácsikkal, meg ilyenek. Istenem, ..... tényleg léteznek ilyen buta emberek? És ezt még le is írják?
Thorin
2021. június 18. 00:02
Az kétségtelen tény, hogy az egyetlen névleges érv az előbóhóckodásukra, hogy ott a választók előtt mérhessék meg magukat, ha ezt még az első gondolatfoszlány elhangzása előtt eldobják visszalépkedésekkel, akkor minek az egész. Persze tiszta a helyzet, rájöttek, hogy szánalmas volna a nyocvanharmadik jakab-feketegyőr-gy. ferencné vitát eljátszani, hiszern a sokadrangú jelöltjeik beszélni sem tudnak, nemhogy érvelni vagy éppen egyéni gondolattal bírni. És még a véletlen kiderülne, hogy nyomokban sem értenek egyett, még tán a patás rossz kérdésben sem.
zakar zoltán béla
2021. június 17. 21:25
00
ato boldizsár
2021. június 17. 16:56
Siránkozzatok csak, orbánfóbiás széplelkek, ízlelgessétek az ellenzéki "demokráciát"! Ebben a csúnya orbáni diktatúrában milyen üdítő a felismerés, hogy az egész ellenzéki színjáték csak az Apró-klán újabb és minél alaposabb helyzetbe hozásáról szólna, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik