Jakab Péternek is tolmács kell

2021. június 17. 16:51

A Jobbik elnöke is inkább segítséget kér, ha angol nyelvről van szó.

2021. június 17. 16:51
null

Karácsony Gergely nyelvvizsgabotránya nyomán a HVG megkérdezte a Jobbik elnökét, hogy áll az angol nyelvvel. A lap emlékeztet: a politikus parlamenti oldalán annyi szerepel, hogy van egy középfokú, C típusú nyelvvizsgája. Jakab válaszában azt írta, klasszikus Rigó utca nyelvvizsgával rendelkezik.

A napi feladatok ellátásánál – a pontos megfogalmazás és az esetleges félreértések elkerülése érdekében – tolmács segítségével dolgozom.

A pártelnöktől megkérdezték azt is, hogy boldogulna egy esetleges brüsszeli sajtótájékoztatón, mire azt írta: arra alaposan fel fog készülni.

Nyitókép: Mandiner videó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vtznmnksr
2021. június 18. 23:50
Állítólag tanár, tehát nem lehet buta ember. Felmerül a kérdés, hogy milyen turáni átok ül Jakabon, ha egy idegen nyelvet sem tudott eddig elsajátítani.
laikus19
2021. június 18. 08:27
Ez hír? Kimondotta meglepett volna, ha tudna angolul. Azt feltételezni, hogy tud, olyasmi, mint amikor valaki bemegy egy talponálló szintű italozóba, végignéz az ott látható értelmes arcokon, és azt gondolja, ezek biztosan jól tudnak angolul. Vagyis semmi köze a valósághoz. Jakab, a "nép fia" egy közülük. A baloldal trükkje, hogy a talponállók népének (képletesen értendő: a talponállók népe nem csak ilyen helyeken fordul elő, sőt...) is produkál olyan valakit, akivel azonosulni tudnak, tehát majd rájuk szavaznak -, felettébb szomorú, hogy ez nem alaptalan, vagyis a trükk valamilyen szinten működik. Aki a valós, hétköznapi életet ismeri, annak bőven lehetnek ilyen tapasztalatai.
pandalala
2021. június 18. 08:14
hmm, ez a Jakab Petya pont úgy néz ki mint Hitler fiatalkorában ....
AROON
2021. június 18. 07:02
Alakul ez szépen, mint ahogy csillag ment az égen, régen. A végen kiderül, hogy a balosok közül nem beszél más nyelvet egy sem. Igaz magyarul sem tudnak. Viszont ambíció az van hegyekbe. Szánalmasan aluliskolazottak. Vagy tán csak vették az okirataikat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik