Az IKEA LMBTQI-zászlóval hirdet sokszínűséget

2021. június 17. 22:25

„A világunk sokszínű. Mi, az IKEA-nál, mindenki egyediségét nagyra értékeljük.Ez vezet a jövőképünkhöz és ezt tükrözik az értékeink is. #nemvagyegyedül” – írta ki a Facebookon az IKEA Magyarország.

2021. június 17. 22:25
null

Számos komment érkezett az IKEA legutóbbi posztjára, melyben egy LMBTQI zászlót kitéve tiltakoznak a pedofiltörvény ellen, és állnak ki a meleg közösség mellett. A Magyar Iszlám Közösség imámja, Kovács Miklós Ahmed szerint: „Nem lehetne, hogy szimplán csak bútort árultok és nem pofáztok bele társadalmi és közéleti dolgokba?” – írja. A kétszáz kedvelést kapott komment alatti vitában az imám kifogásolja, hogy amikor a közéleti témák épp az iszlámot támadják, az IKEA soha nem emeli fel hasonló gesztusokkal a hangját, ahogy számtalan más közéleti kérdés kerüli el a figyelmét. 

Egy kommentelő szeirnt: „Lenne az IKEA felé egy építő jellegű javaslatom, azaz hétvégenként a nappali és éjszakai műszakban dolgozó hagyományos ( kirekesztő) családmodell szerint elő családos alkalmazottakat küldjék el elfogadtató továbbképzésre, helyettük a gyártósorokon meg a logisztikában kizárólag a kirekesztettek, dolgozzanak a szivárvány égisze alatt.”

Többen kifogásolták a gesztust: „Már marha unalmas folyamatosan nyomatjátok ezt az elfogadást. Minek kell ezt »erőltetni«? Elöszőr a migránsokat" plédezitek" most meg ez. Maradjatok már bútoråruház ami eddig is voltatok”. Sokan fejezték ki azonban szimpátiájukat is, többen posztoltak képet az áruház szivárványos szatyráról is.

Egy kommentelő azonban – akit az áruház is válaszra méltatott – egészen prózai kommenttel tette zárójalbe a gesztust: „Inkább az akciós csaptelepből lenne... 2 üzletbe mentünk el tök feleslegesen. Hiába volt készletenlévőnek jelölve, nem volt belőle. A semminek felesleges jó árat hirdetni!” – írta egy kommentelő, akit az IKEA megnyugtatott: „Köszönjük visszajelzésedet. Sajnálattal értesültünk róla, hogy hiába látogattad meg áruházunkat a termék hiánya miatt. Weboldalunkon keresztül be tudsz állítani készletfigyelést az adott termékhez, így rögtön értesülhetsz az elérhető készletről. Üdv: Az IKEA csapata”

Fotó: IKEA, Japán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2021. június 25. 15:28
BuziCsicska IKEA! Nem vásárolunk ott!
csuszka
2021. június 18. 14:46
A téma kapcsán Kürti Gábor Dezső hozzászólását tartom a legjobbnak, be is másolom: "Azokban az országokban így tesztek, ahol üzletileg kifizetődő. Szaúd-Arábiában leretusáltátok a nőket a helyi katalógusotokból, mert még új képre sem akartatok költeni, ha már alkalmazkodtok a nők lealacsonyításához. De szivárványos szatyor sincs az arab vagy orosz áruházaitokban. Ellenben ahol ez jó marketing erővel bír, és nem kockázatos az üzletre, ott eladjátok termékként a társadalmi felelősségvállalást."
Akitlosz
2021. június 18. 14:44
"Az IKEA LMBTQI-zászlóval hirdet sokszínűséget " Nem is számíthat egy fillér bevételre sem! Persze csak a magam nevében nyilatkozom.
alcatalca
2021. június 18. 14:08
Akkor, ha bemegyek a zikeába és jól s...berakom a pénztárosfiút kapok ingyé smorgasbörg kanapét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik