Vérző szívek

2021. június 17. 11:18

Szörnyű dolog történt velem a mai napon, kísérletet tettem megérteni egy LMBTQ-személyt.

2021. június 17. 11:18
Aristo
PestiSrácok.hu

„Amúgy is van bajom elég, mindenféle egészségügyi problémák és most még ez is. Gyanútlanul olvasgatom a kirendelt olvasnivalókat, és egyszer csak elém kerül egy bizonyos Milanovich Domi nevezetű hölgy(?) irománya, amely a hangzatos »Bujkálnom kell, mint az éjszakai állatoknak? A transz- és homofób törvénytervezetről« címre hallgat.

A szerzőről keveset tudunk – szinte semmit. Domi egy átlagos hölgy. Róla azt tudhatjuk, hogy Győrben nőtt fel és sportpszichológusnak tanult, egészen addig, amíg el nem kapta a gépszíj és fel nem csapott genderológusnak, és onnantól kezdve nem volt visszaút. Tanított az ELTE-n természetesen szexuális orientáció és nemi identitás témában, valamint Domi – a kis álláshalmozó – 2015 áprilisa óta projektvezetője Szövetségünk »Itt vagyunk« című országjáró kampányának, amely a vidéki LMBT-emberek láthatóságát igyekszik növelni. Bármit jelentsen is ez. (Amúgy kíváncsi lennék rá hogy hová tűnhetett a »Q« betű a felirat végéről, az előbb még ott volt. Vagy csak én emlékszem úgy. Rejtély.) Domi tehát éli a belpesti értelmiség megszokott életét. Jár minden felé, tüntet, aktivistáskodik és újságcikkeket ír. Tanít, nevel, szórakoztat.

Van abban mindenféle nyalánkság. Hosszas értekezések olvashatók benne mindenféle tudományosnak tűnő kérdésekről, csak azokról nem esik szó, hogy például hányan vannak ezek az esetek? Vajon a populáció mekkora részét érintik? Mert bizony gyanakszom, hogy igencsak szűkös az érintettek köre és még azok is igencsak vitathatóak. A helyzet az, hogy túl jól élünk, a fiataloknak kevés a valós elfoglaltsága. Sajnos a helyzet az, hogy teljesen mindegy, milyen hosszú az iskola, az csak a valós döntés elhalasztását eredményezheti. Nehéz valós feladatokat találni számukra, ahol nem az ivarszerveik a jelentik a fő problémáikat. Márpedig, ha nem történik valami, akkor még sokkal furcsább eseményekre is számíthatunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. június 17. 18:07
"kísérletet tettem megérteni egy LMBTQ-személyt. " Micsoda izgalmas, nagy horderejű történet. Jelentéktelensége vetekszik a szerzőével.
u.hu
2021. június 17. 16:15
Én azt hiszem, Aristotol ez egy moslék írás volt. Nagyon haladó. Tegye a feje alá.
Bell & Sebastian
2021. június 17. 15:52
sem _több_ ...
Bell & Sebastian
2021. június 17. 15:37
Itt mindenki abból indul ki, ha valamit törvény tilt, akkor semmi dolgunk vele, mert majd érvényt szereznek a törvénynek. Sajnos ez még jelentéktelenebb kérdésekben sem így megy, amióta az eszemet tudom, az RTL gátlástalan kútmérgezésére nem találtak gyógyírt, de még csak az ordító reklámokat sem sikerült lehalkíttatni, vagyis érvényt szerezni a törvényeknek. Azt mi, normálisok, el sem tudjuk képzelne, mekkora ereje van a buzilobbinak valójában. De majd most megtudjuk, pedig nem is voltunk rá kíváncsiak. A magam részéről mélyen sajnálom, hogy ilyen baromságokra megy el az idő és az energia, nem pedig a kifosztásunk megállítására. Ami zavartalanul megy tovább, bárki is van kormányon, függetlenül attól, szaporodnak-e a buzik? Feltételezésem szerint a buzik nem ivarosan szaporodnak, hanem megrontással. Miként az átlagjövedelem sem a szorgos munkától nő, hanem a korrupció mérséklésétől. Erre a jelenségre nincsen más megfejtésem, mint az, aki buzerancia és a tolvajlás közt valamiért egyenes arányosság áll fenn. A magánbűnök összessége adja ki a közerkölcsöt. Szóval, szarul állunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik