A transzír, a stadionstoppos dugókirály és Gyurcsányné kiugrott a vájatból

2021. június 17. 10:44

Hirtelen elkezdik ők is szeretni a magyar focit, a válogatottat, és népes sleppükkel testületileg kivonulnak szurkolni.

2021. június 17. 10:44
Apáti Bence
Origo

„Már akkor jeleztem, amikor néhány napja a mérsékelten bölcs Niedermüller Péter megpendítette, hogy annyira traumatizálta, hogy játékosaink nem borultak térdre, hogy országot és nemzetiséget váltana, hogy ezekben az időkben alapvetően nem ez szokott lenni a tipikus ellenzéki viselkedés. 

A DK transzíre ugyan akkorát akart mondani, hogy mindenki felhördüljön, és még Gyurcsány is elégedetten csettintsen, majd hörpöljön egy nagyot, és az ellenzék által éveken át használt kerékvájatot is olyan kifejezésekkel szokták félméteresre növelni, mint a »stadion«, »a foci csak Orbán perverz és drága hobbija«, »botlábú, tehetségtelen és pénzéhes focisták«, »felcsúti Maradona«, meg »feleslegesen megépített stadionok« – ebben zötykölődnek, kényelmesen és gondtalanul, legyezi őket a menetszél is, közben meg vadul szidják a szotyiköpködő, bunkó magyarokat, az ultrákat, a veszélyes nacionalizmust szülő hazafias érzéseket, de aztán jön mondjuk egy Eb, ahova kijutunk, és egy csapásra minden megváltozik.

Amikor is szembesülnek azzal, hogy mit is jelent a magyar embereknek a labdarúgás, milyen szenvedélyesen szeretjük, mi magyarok ezt a sportot – meglátják a címeres mezben eksztatikus állapotba került több tízezer szurkolót, a magyar zászlókat és a szelfiket –, szemrebbenés nélkül kiugratnak a vájatból, és olyan gyorsan állnak át, hogy a hír hallatán román küldöttségek tucatjai érkezik hazánkba.

»Nem szégyen tanulni a jobbtól...« Mondogatják ilyenkor derék szomszédaink.

Hirtelen elkezdik ők is szeretni a magyar focit, a válogatottat, és népes sleppükkel testületileg kivonulnak szurkolni.

Meg szotyit köpködni.

Néha még nagy durcásan a himnuszt is sikerül elénekelniük azokban a méregdrága és feleslegesen felépített stadionokban.

Lesz arcfestés is, ami már nem a legsötétebb vészkorszakot idéző magyarkodást fogja jelképezni, hanem egyszerre lesz menő, laza meg haladó szurkolói szokás.

Repkednek az ellenzéki szelfik is, hirtelen büszkék lesznek a válogatottra, meg a »szenvedélyes« szurkolókra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2021. június 17. 15:05
Persze, hogy nem szurkolni mentek, hanem szavazókat toborozni. Bár nem hiszem, hogy létezik a magyar fociért rajongó szavazó, aki ezekre szavazna.
jánosbácsi
2021. június 17. 13:31
Lüke vagy te Bence Mit lehet egy olyan csapaton szeretni amelyik öt perc alatt három gólt kapott ? Ahogy régen mondották ez még gombócból is sok volt. Bence mi lett volna ha öt perc alatt háromszor elvágódtál volna a színpadon ? A nézők halálra röhögték volna magukat és visszakövetelték volna a jegyárat. A nézők többsége a portugál válogatott miatt ment ki a stadionba, de leginkább Ronaldo miatt. Ezt onnan is tudható, hogy a bajnoki mérkőzésen alig van néző.
olajfa1
2021. június 17. 11:33
Durvára fáj a DK hazaárulóknak ez a HATALMAS FOCIÜNNEP! HAJRÁ... MAGYAROK... HAJRÁ... MAGYAROK! Na ez fáj leginkább a liberálnáciknak!
files32
2021. június 17. 11:20
Apáti, egy év múlva miből fogtok élni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik