A Jobbik nem tudta kikerülni a Fidesz csapdáját a pedofiltörvény kapcsán

2021. június 17. 14:19

Nem tartom szerencsésnek, de azt sem gondolom, hogy ez alapvetően rombolná a pártok közötti bizalmat.

2021. június 17. 14:19
Tordai Bence
Tordai Bence

A Jobbik azzal indokolta a pedofiltörvény módosított változatának elfogadását, hogy egyetért azzal, hogy a különféle szexuális irányultságok vagy a nemváltás népszerűsítése nem engedhető meg az iskolákban, és ha az ellenzék kormányra kerül, kiveszik a törvény szövegéből a problémás részeket. Elfogadható-e ezek alapján önöknek a Jobbik döntése?

A Jobbik aláírta azt az ellenzéki közös programot, ami rögzíti, hogy nem identitása és szexuális irányultsága miatt nem lehet senkit diszkriminálni Magyarországon. Azt látom, hogy ők ezt komolyan is gondolják, de a Fidesz felállított egy csapdahelyzetet, hogy csak...

... és a Jobbik ebbe a csapdába belesétált.

Úgy látom, hogy ők nem tudták kikerülni ezt a csapdát. Szerettek volna – nagyon helyesen – egyértelmű igent mondani a pedofilok elleni küzdelemre, és ennek érdekében ezt a csomagot elfogadták a Fidesztől. Én ezt nem tartom szerencsésnek, de azt sem gondolom, hogy ez alapvetően rombolná a pártok közötti bizalmat.

Arról szól ma a parlamenti munka, hogy a törvényjavaslatokat nem egyben nézzük, hanem a magunk szája íze szerint egy-egy részére rábólintunk, így azok máris megszavazhatóvá válnak?

Éppen fordítva, a Fidesz megpróbált egy viszonylag terjedelmes törvényhez hozzácsapni egy olyan részt, ami elfogadhatatlanná teszi azt minden jóérzésű, demokratikusan gondolkodó, humánus ember számára.

Az a szomorú, hogy azt kell méricskélnünk, hogy egy-egy törvényből mennyi elfogadható, és mennyi védhetetlen. Nyilván egy normális parlamenti demokráciában ilyenkor van lehetőség módosítók benyújtására, amikre van esély, hogy elfogadják. De miután a Fidesz gonosz, aljas módon, hatalomtechnikai szándéktól vezérelve egy ilyen gondosan megtervezett csomagot állított össze, így az ellenzéknek nem maradt érdemi cselekvési tere. Ezért kell 2022-ben kormányt váltani, és nem hagyni, hogy egy ilyen fideszes többség erőltessen át az Országgyűlésen aljas törvényeket.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. június 18. 01:16
Tordai elvtárs a a buzi pártiság oszt mennyit vitt a konyhára , honnan a feltűnő jómód önmutogató élet netán franciáktól ???
kispufi
2021. június 17. 21:41
jaj de sajnálom őket. meg titeket is. jaj, de borzasztó, hogy azt kellett eljátszanotok, hogy nem vagytok ugyanazok. hadd kajálják a hülyék.
zakar zoltán béla
2021. június 17. 21:24
00
amca
2021. június 17. 20:43
Ez 1 büdöspofájú Diplomás Proli Bunkó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik