Káosz a közlekedésben!

2021. június 16. 11:17

Fürjes Balázs
Facebook
Nem csak az autósok jártak rosszul: a budai hegyvidék első számú gerincvonala, a 21-es buszcsalád és az 59-es villamospótló is bedugult.

„A BKV ma reggeltől lezárta a Nagyenyed utcát az 59-es villamos pályájának felújítása miatt. Minden ilyen felújítási munka szükséges – de az ideiglenes forgalmi rend megfelelő kialakítása és az érintett közlekedők széles körű és előzetes tájékoztatása sem kevésbé. Ez nem történt meg – a hegyvidékiek joggal gondolják a ma reggeli közlekedési káoszt látva úgy, hogy a városvezetés figyelmét az országos politikai ambíciók teljesen elvonták a fővárosunk mindennapi irányításától. 

Az Istenhegyi út a Böszörményi útnál lényegében zsákutcává alakult ma reggel, az autósok teljesen értetlenül álltak egy fontos budai főútvonal lezárása előtt, ráadásul a Lánchíd lezárásával egyidőben. A lezárás a korábbi csomópontokban nem volt kitáblázva, így mindenki akaratlanul is belefutott a káoszba, fél órás dugóba. Az Istenhegyi út – Nagyenyed utca útvonal a hegyvidékről a Lánchíd egyik menekülőútja – tényleg egy napon kellett lezárni a kettőt? Összenézte bárki ezeknek a munkáknak az ütemezését?

Nem csak az autósok jártak rosszul: a budai hegyvidék első számú gerincvonala, a 21-es buszcsalád és az 59-es villamospótló is bedugult, a máskor reggelente 3-4, de napközben is legfeljebb 5 percenként járó 21-es buszokra 15 percet is kellett várni, késések és tömeg volt a buszokon. Javaslat: a Lánchíd lezárása miatt indult 110E buszjárat a Stromfeld Aurél úton és az Istenhegyi úton át közlekedjen Svábhegyig és adjon alternatív belvárosi közlekedési kapcsolatot a hegyvidéki utasok számára a 21-es és az 59-es pótló mellett. 

Egy felújítás mindig jár átmeneti fennakadásokkal és áldozatokkal. De épp azért van a BKK-nak és a Fővárosnak vezetése, hogy ezeket a munkákat rendesen összehangolják, és mindent megtegyenek az érintettek előzetes (!) tájékoztatása érdekében. Most egyik sem sikerült és ennek a budaiak isszák meg a levét. Kérem Karácsony Gergelyt, vizsgálja ki a történteket, intézkedjen a helyzet azonnali javítása es a közlekedők tájékoztatása érdekében, és adjon magyarázatot: hogy feledkezhetett meg a Főváros vezetése a hegyvidéki polgárokról a felújítások tervezésekor.

A fotó a reggeli csúcs után, 3/4 10-kor készült!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közel fele nem rá szavazott.
353595-en szavaztak rá, 50,86%.
A kb 1400000 ember is dühöng.

Tényleg úgy tűnik, direkt teremt káoszt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés