Nyílt levél Pikó András polgármester részére

2021. június 16. 14:55

Sára Botond
Józsefváros
A baloldali városvezetés az elmúlt napokban nyílt politikai bosszúhadjáratot indított.

„Polgármester Úr,

Ön és a baloldali városvezetés az elmúlt napokban nyílt politikai bosszúhadjáratot indított, melynek egyedüli kárvallotjai a józsefvárosiak. A jelek szerint Önök úgy gondolják, hogy a politikai játszmák előbbre valók, mint a kerületieknek járó kedvezményes parkolás. Ön a járvány kellős közepén, válság idején egy személyben hozott egy olyan döntést, amivel sok józsefvárosit több tízezres plusz teher megfizetésére kötelezett.

Ön úgy vélte, hogy a parkolási kedvezmények csökkentésének éppen válság idején van itt az ideje. Döntése nemcsak elvtelen, hanem jogszabályellenes is volt, hiszen a Kormány éppen a lakosság terhei növelésének megakadályozása érdekében olyan rendeletet hozott, amivel megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy veszélyhelyzet idején adókat, díjakat emeljenek, vagy azok alkalmazását bővítsék. Ön mégis ezt tette. Érthetetlen, hogy amikor a józsefvárosiaknak segítségre volt szükségük, Ön miért sújtotta őket mégis újabb sarccal.

Ahogyan azt Ön is tudja, a Kormányhivatal feladata, hogy az önkormányzatok döntéseit vizsgálja, és törvénytelen eljárás esetén felszólítsa őket hibájuk javítására. Ezt megtettük ez esetben is, Önök mégis ragaszkodtak jogszabályellenes döntésükhöz. Egy olyan fővárosi jogszabályra hivatkoztak, ami szintén jogszabályellenes volt, és amit azóta a Fővárosi Önkormányzat hatályon kívül helyezett a Kormányhivatal felszólítására. Ahogyan tette ezt saját jogszabályellenes parkolási rendelet-módosítása kapcsán egyébként további három baloldali vezetésű kerületi önkormányzat a fővárosban. Mindannyian belátták, hogy hibáztak, visszavonták jogszabályellenes döntésüket, és nem kezdtek értelmetlen politikai csatározásba lakosaik rovására.

Nem úgy, mint Önök. Ezért kénytelenek voltunk bírósághoz fordulni a józsefvárosiak védelme érdekében. A Kúria az ügyben azonnali jogvédelemről döntött, a kerületiek mellé állt és megtiltotta a díjemelést előidéző rendelkezés alkalmazását. A józsefvárosiak legnagyobb felháborodására Önöknek ez sem volt elég. A felelősségvállalás helyett ragaszkodnak hibás döntésükhöz, kiforgatták a bíróság döntését és elvették a kerületiek parkolási kedvezményét.

Polgármester Úr, ha Önt valóban érdekli a józsefvárosiak kedvezményes parkolása, miért nem hozott nekik kedvező döntést? Miért azt a megoldást választotta a bíróság végső döntéséig, hogy elvonta az összes kerületi ember kedvezményes parkolását ahelyett, hogy visszaállította volna az eredeti kedvezményes rendszert? Egészen a tegnapelőtti napig egy személyben is dönthetett volna bármilyen kedvezmény biztosításáról. De ha már ezt nem tette meg, hívja össze a Józsefvárosi Fidesz javaslata szerint péntekre a képviselő-testületi ülést, haladéktalanul vonja vissza a díjfizetésről szóló döntését és biztosítsa újra a korábbi parkolási kedvezményeket! A döntés az Ön kezében van! Legyen elég ebből az őrületből, mert ez nem a józsefvárosiak érdeke! Ez kizárólag az Önök érdeke.

Budapest, 2021. június 16.

Sára Botond”

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés