Hadházy, a nullagólos csodacsatár

2021. június 16. 7:40

Baranya Róbert
Mandiner
Ha a mindenkivel összeakaszkodó megmondóember nem alakít valami maradandót a következő időszakban, végképp szögre akaszthatja a stoplist.

Az utóbbi időben rendre fel-felbukkannak a magyar labdarúgó élvonalban nagyon messziről jött, ismeretlen csodacsatárok, akikről többnyire csak egy összeollózott videót találni a világhálón, mégis sikerül befurakodniuk egy NB1-es klubba. Aztán az elején még tényleg felcsillan a remény, hogy valami csiszolatlan gyémántot talált a csapat, a lelátón terjed a szurkolói pletyka, hogy dőltek a védők tőle jobbra-balra az edzésen, nagyon jó a ballába.

Majd eljön a bemutatkozás, és nagyjából tíz perc alatt kiderül, hogy az egyébként jó fizikumú, messziről jött ismeretlen játékos még a magyar élvonal iramát sem bírja,

rendre elcselezi magát, nem lát a pályán, ha lőni kéne, nem lő, ha nem kéne, akkor meg kirúgja a lasztit a stadionból.

Már öt meccsnél tartunk, de ő még nem talált a kapuba. Aztán a messziről jött ismeretlen csodacsatár még a szürkébbnél is szürkébbé válik, leginkább csak azzal tűnik ki, hogy balhézik a pályán, feleslegesen kiállíttatja magát, az öltözőben összebalhézik a saját csapattársaival és mindenki mást hibáztat a katasztrófális teljesítményéért. Végül ha tarthatatlanná válik a helyzet, tovább igazol egy másik csapathoz, majd egy harmadikhoz, amíg ki nem kopik a magyar futballvilágból.

Ilyesmi játékos a politikában Hadházy Ákos is. Anno faképnél hagyta anyaegyesületét, majd átigazolt az LMP-be és elkezdte cselsorozatát, a Korrupcióinfót, de gólt akkor sem rúgott. Azért felküzdötte magát, csapatkapitány, azaz társelnök lett, sőt Schiffer András megüresedett mandátumát is megkapta, így bejutott a parlamentbe. Ebben a pártban sem alkotott azonban maradandót:  leginkább abban jeleskedett, hogy bomlassza saját csapatát, amely aztán a 2018-as választáson hatalmasat is bukott. Majd erre sértődötten lemondott pártvezetői pozíciójáról és ámokfutásba kezdett, ami egy tettlegességig fajuló vitába torkollt párttársával, Sallai R. Benedekkel. Ezek után otthagyta az LMP-t is, de persze az ingyen kapott mandátumát megtartotta és beült a függetlenek közé.

A következő meccsét az ellenzék színeiben az MTVA székházában játszotta 2018 végén, és bár sokan emlékeznek arra, hogy a pályán volt, leginkább a lyukas zoknija maradt meg mindenkiben. Mert a hálóba találnia most sem sikerült, csak balhéznia. De ez sem szegte kedvét, újra kifutott a pályára, faltörő kosként menetelt előre, hogy összeszedjen egymillió aláírást, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Az akciónak mindössze annyi eredménye lett, hogy Péterfalvi Attila hivatala egymillió forintos adatvédelmi bírságot szabott ki rá.

Februárban aztán kölcsönjátékosként a Momentumhoz került,

aki őt indítja a zuglói előválasztáson. Ám a többiek ezt nem nézték jó szemmel, úgyhogy beálltak egy másik játékos, Tóth Csaba mögé. Ekkor szabadult el csak igazán a pokol az öltözőben. Volt itt minden, üzengetés, árulózás, trollkodás, ami csak belefér. A képviselő azóta is vagdalkozik, nekimegy mindenkinek, aki szembejön.

Azt még nem tudjuk, hogy ki nyeri majd az előválasztást Zuglóban, de lehet, hogy Hadházy megint gól nélkül vonul le a pályáról. Igaz, jövő tavasszal még elindulhat egyedül, de ha ott sem talál a hálóba, akkor végleg a szögre akaszthatja a stoplis cipőt.

Fotó: Hadházy Fb

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés