Fizessünk a gazdagoknak!

2021. június 16. 8:02

Schiffer András
Facebook
Alighanem megvan a kormánypárt választási szlogenje.

„A miniszterelnök újraindításként azt lengette be, hogy amennyiben 2021-ben sikerül elérni az öt és fél százalékos GDP növekedést, akkor a gyereknevelő családok visszakapják -ok, plafonig- az év során befizetett személyi jövedelemadójukat. Remek. Aki 2020/21-ben elveszítette a munkáját, vállalkozását, kurzarbeitra, rövidített munkaidőre került, ergo: nem vagy, csak kevés szja-t fizetett, az így járt. Akinek a COVID-krízis alatt is bejött az élet, például akinek kedvező volt a lapjárás a közbeszerzéseken stb., ergo: sok szja-t fizet, az majd jól jár. Alighanem megvan a kormánypárt választási szlogenje: fizessünk a gazdagoknak!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 147 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én szívesen adok a magam adójából a gyermekeket nevelőknek, mert
én is neveltem gyermekeket, és ehhez igen csekély támogatás
érkezett a d209-stb kormányoktól. Egyetértek azzal, hogy most azok,
akik hasonló helyzetben vannak, mint én korábban, kapjanak egy kis
extratámogatást.

Így van.
Amit Schiffer ír, annak alternatívája, Schiffer ezt erőlteti:
fizetni kell azoknak, akik semmit, vagy minimálisat tettek be a közösbe, és mindezt a betevők pénzéből.
Szakasits-Rákosi.

a 2021-es adóév szja-ját kapják vissza. tehát ha valaki elvesztette a munkáját 2020-ban, és csak 2021-ben tudott elhelyezkedni, azokat semmilyen hátrány nem éri emiatt. De ha valaki csak 2021 júniusában talál újra munkát, és 300bruttót keres fél évig, annak is visszajár 270.000 ft tényleg aljas lépés ez...

András!

Tegnap jót nevettem rajtad. Este, talán a TV 5 műsorában valamilyen kerekasztal beszélgetés résztvevőjeként - a bunkó L. Simon, Schmidt Mária, valamilyen történész - rikító piros mezben jelentél meg, rajta a magyar, kettős keresztes címerrel.

Holnap már árpádsávos mezben fogsz beülni ilyen beszélgetésre? Most hová igazodsz? naponta kérdőjelezed meg hitelességedet, egy politikai prostituált lettél, már a kutyám is megugat, ha lát a képernyőn. Olyan lettél, mint Puzsér, hétfőn balra, kedden jobbra vágsz, nyalsz.

Ja, a tegnapi TV vitában számon kérted az EU-n, hogy nem lépnek fel, nem foglalkoznak az offshore cégekkel, az uniós adóparadicsomokkal, vagyis nem lépnek fel a nagytőke ellen.

Ez mind helyes, de mikor szólítod meg Dobrev Klárát, Ujhelyit, Cseh Katát, a többi balliberális EP képviselőt, s mikor kéred meg őket arra, hogy petícióban követeljék a fent említettekkel szembeni mielőbbi fellépést? András! Várom ezt a felszólítást.

Vélhetően olvastál arról, hogy magam is számos kérdésben opponense vagyok a kormánynak, s ennek hangot is adtam. Azaz kvázi időnként magam is bekiabálok a "pálya széléről".

Mindezt egy egyszerű kommentelőként teszem. Viszont Schiffer politikusként szólal meg, ez már egy más minőség, Vele szemben magasabbak az elvárások, egy politikus arculata, hitelessége szempontjából szerintem nagyobb következetesség, kiegyensúlyozottság, tárgyilagosság várható el. Sokáig Orbánt váltó miniszterelnökként tekintettem Andrásra, ma már nem tudnám ebben támogatni, elfogadni. S az sem mentség, hogy a politikai közeg is hozzájárulhat egyes politikai szereplők devalválódásához.

A különbség az un. "szabad pénz" arányban horrorisztikus. Ez egy 3-4 gyermekes család esetén szinte semmi. A nullával való osztás NINCS értelmezve.

Nyilván NEM kötelező egyáltalában gyereket vállalni, de akkor kihal a társadalom és a vége, igencsak súlyos lesz. Mikor pl. akármennyi pénzért sincs, aki a beteg, idős embert segítse.

Igazad van, 2009- ben egy igazságos rendszert akartatok bevezetni, ahol nulla adókedvezmény mellett a csp megadóztatásával, a 10 gyerekes családfő már az első megkeresett fillérje után 18%-al adózott, míg a gyermektelen 156.000 forintig adómentességet kapott.
Fizessenek a gazdagok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés