Bencsik János: Az SZDSZ él és kormányon van

2021. június 16. 10:20
Tiszteletbeli SZDSZ-kártyát adott Bencsik János, a Polgári Válasz elnöke Rogán Antal miniszternek!

Az Polgári Válasz párt közleményt adott ki, amelyben a Fidesznek azon döntését bírálják, amelynek értelmében a magyar autópálya- és gyorsforgalmi hálózatot koncesszióba helyeznék – olvasható az MTI-OS-en. „A kormány most mintegy 2000 kilométernyi utat készül hasonló módon magáncégek kezelésébe adni 35 évre. Ráadásul felhívásában büszkén állítja, hogy »a koncessziós modell finanszírozása az államadósság érdemi növelése nélkül valósul meg«” – olvasható a közleményben.

Hozzátették: „Pontosan ugyanerre hivatkoztak Gyurcsányék is, csakhogy azóta már régen kiderült, hogy ez a »trükkök százai« közé tartozott, pusztán könyvelési ügyeskedésről van szó, hiszen ez a szisztéma az állam számára a mai napig hatalmas kiadásokat jelent.”

„A Polgári Válasz elutasítja a jövő zálogba adását, ezért tiszteletbeli SZDSZ-es tagkártyát adott át tegnap Rogán Antal miniszternek, hogy mindig arra emlékeztesse: a balliberális kormányokhoz hasonlóan miképp verte dobra a Fidesz egyik legfontosabb nemzeti vagyonunkat!” – zárul a párt közleménye.

 

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy hatásvadász, de üres szlogen. Aki érti a valódi gazdasági összefüggéseket, az nem dől be neki, hanem igazat ad a kormánynak.

Amit a kitűnó gazdaságpoltikát folytató kormány ebben az intézkedésben is kifejez...

,,A koncesszió visszterhes, vagyis ellenértéket, koncessziós díjat kell megfizetni a koncesszióvevőnek. Ez történhet egyszeri alkalommal vagy rendszeresen. A társaság az átadott vagyontárgyak birtoklásra, használatra, hasznok szedésére lesz jogosult, ezek azonban állami tulajdonban maradnak. Az általa újonnan létrehozott, kizárólagos állami tulajdonba tartozó vagyontárgyak (pl. autópálya) átadással átkerülnek annak tulajdonába. Az ezek rendeltetésszerű használatát képező tárgyak a koncessziós társaság tulajdonai lesznek.,,

A PPP-projektek csak ráfogták, hogy koncessziók szerződések, de a valóságban burkolt hitel-igénybevétele volt. Ezt az is is alátámasztja, hogy a költségvetésben a bevételeket elszámolták, de a kiadásokat nem. A szerződések tartalma nem ismert és később több módosítást eszközöltek, amely terhelte az államkasszát.
A PPP-projektekről készült elemzés itt olvasható https://g7.hu/kozelet/20190723..

A most tervezett koncepciós szerződések tartalma nem ismert, így a róla mondott vélemény a megfogalmazó fantáziája.

A témához tartozik a 1991. évi XVI. törvény a koncesszióról
https://net.jogtar.hu/jogszaba..

A témával kapcsolatban Surányi György is megszólalt, és egy új koncepciót vetett fel, amellyel nem értek egyet.
Surányi György: Egy lehetséges alternatíva az autópálya-vitában
https://www.portfolio.hu/gazda..

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. június 16. 14:20

Nem tudni, ki az ihletője ennek a gyakorlatnak.
Bejelentenek valamit, tőmondatokban, ám a lényegről - ami a részletekben van - minden esetben nagy a csönd.
Ezzel magukra haragítják az országot, mert a bejelentésen még meg sem száradt a tinta, máris az egész ország tudja: a Fidesz, Orbán-Mészáros megint azt lépi meg, hogy lophasson.
Aztán, mikor kiderülnek a részletek, kiderül az is, semmi nem úgy van, de már mindenki úgy tudja: de, ÚGY VAN: LOPNAK.
Komolyan mondom, ennél agyamentebb gyakorlatot csak akkor tudnék elképzelni, ha maga Gyurcsány szabná meg a kormány kommunikációs politikáját.
Ez már-már a közösségi pedofília határát súrolja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés