Az Orbán-kormány sunyin visszavonta a Limes világörökségi jelölését

2021. június 15. 9:46

Gábor György
Facebook
A magyar uralkodóval szemben Marcus Aurelius nem üldözte az igazi filozófusokat.

„Marcus Aurelius élete nagy részét a Római Birodalmat körülvevő limesen, a Birodalom határán töltötte: itt nevelkedett, itt vívta harcait a germánok, a markomannok, a kvádok, a szarmaták és a jazigok ellen. Fontosnak tartotta Pannonia védelmét, s tervezte, hogy a limes mentén, a Dunától, Pannoniától és Noricum provinciákon túl, Pannóniától Dacia provinciáig (a Duna–Tisza közén és a Tiszántúl egy részén) új provinciákat létesít. Hát csoda-e, ha ma arról értesülünk, hogy az Orbán-kormány sunyin, a partnereit, a németeket, az osztrákokat és a szlovákokat a tőle megszokott, ócska módon átverve, azokat nem értesítve, az utolsó pillanatban visszavonta a Limes világörökségi jelölését, amellyel a németek, az osztrákok és a szlovákok, no meg a magyar szakemberek évtizedes munkáját tette tönkre.

Orbán valószínűleg a hunokkal és a türkökkel tervezi a további  világörökségi együttműködést. Amúgy pedig innen is látható, hogy Marcus Aureliusnak mennyire igaza volt. Arról nem is beszélve, hogy a magyar uralkodóval szemben Marcus Aurelius nem üldözte, hanem »Megbecsülte az igazi filozófusokat«”

A szemle háttere.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Marcus Aurelius a zsidókat viszont kiutasította, mert trónkövetelővel társultak Szíriában.
Ezt például Orbánnal ellentétben tette.

A keresztényüldözés ennek a Gábornak nem számít. Ha a zsidókat üldözte Aurelius, akkor ő a rómait követendő példaként ajánlja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés