Orbán Viktor megfutamodott

2021. június 14. 9:32

Szalma György
Kontra
Az elnyomott ellenzéki lapok munkásai egyenként tucatnyi kérdést tehettek fel a miniszterelnöknek.

„Jellemző a jobboldali média gyávaságára és megalkuvására, hogy nem szegezték Orbán Viktornak a valódi kérdést: Nekünk terroristából is csak a bóvli jutott? Lassan húsz éve vagyunk az EU tagjai és még mindig itt tartunk?

Az egész sajtótájékoztatót érdemes újra és újra visszanézni. Orbán Viktor megfutamodott a kérdések elől, pedig az igazán kemény kérdések el sem hangozhattak.

Amikor a telexes ember kérdésre azt válaszolta Orbán Viktor, hogy a magyar kormány azokat részesíti előnyben egy pályázat kiírásakor, akik valóban termelni akarnak Magyarországon, valóban aktív szereplői szeretnének lenni az adott ágazatnak, mert ez a nemzetgazdaság érdeke, akkor szívesen a képébe vágtam volna: »Mire jó ez az ódivatú különbségtétel, hogy magyar és külföldi gazdaság? A gazdaság, az gazdaság! Miért éppen a magyar gazdaságot hozza helyzetbe a kormány? Kinek jó ez a kivételezés?«

Ha szabad lenne kérdezni, akkor kíváncsi lennék még arra is: Miért konzultál mindenről a kormány, miért nem kérdezik meg az Uniót, hogy mit érdemes gondolni egy-egy kérdésben? A nép nem tudja, azért szavaz a politikusokra.

Miért nem mer kiállni Gyurcsány Ferenccel vitázni, csak a parlamentben minden héten? Mégis milyen képet közvetít Magyarországról a művelt világ irányába, hogy a parlamentben zajlanak a viták? Miért a győztes választja meg azt, hogy kivel mérkőzik meg, miért nem az örök vesztes?

A kormány több tízezer diplomára várót mentesített a nyelvvizsga - követelmény alól, miért csak Karácsony Gergelyt hagyták ki? Miért nem hagyják abba a vegzálását és állítsanak ki neki egy többnyelvű igazolást, amit bemutathat a külföldi politikusoknak a kétoldalú találkozók alkalmával? Állhatna rajta például az, hogy: »Ha fontos, akkor hívjátok fel a Szijjártót!«

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ironia akart lenni.
A Karpatok Geniuszat kerdezni sem kellett, a Geniusznot sem. Mondtak ok maguktol a maguket, mint a Gyurcsany, meg a Gyurcsanyne.

Jo, hat Meszaros lett az uj Simicska, most a baljobbiknak az o nevet kell sulykolnia.
Bezzeg Simicska hogy eltunt, a meses vagyonaval egyutt szivodott fol!
Ps.
El kell olvasni az egesz cikket, csak akkor ertheto.

A lenyeg: az elso szaz leggazdagabb magyar listajan szereplok kozul 80%-os a baloldali felulreprezentaltsag.
Kell meg valamit mondanom, Ildiko?
Jol privatizaltak az elvtarsak, szo mi szo!

Aranyos, több ilyen kéne.

Holnap du. 5 órakor lesz a Film Mánián A hal neve Wanda. Ez minden idők egyik legjobb komikus filmje, a Waczak Szálló és a Csöngetett Mylord elbújhat mellette.

Szalma György kiválóan ír, bár lehet, most elfelejtett utalást tenni, hogy éppen CSAK ARRÓL VAN SZÓ, HOGY BELEKÉPZELI MAGÁT a bal-lib aljamédiába...

https://index.hu/gazdasag/2021..
" Ha megnézzük a hivatalos statisztikákat, láthatjuk, hogy tavaly kb. 4300 milliárd forint volt a teljes hazai építőiparban felhasznált forrás, vagyis a mi csoportunk részesedése ebből alig 7 százalékos. Erre még kis túlzással sem lehet azt mondani, hogy Mészáros mindent visz."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés