A magyarok jó részének fogalma sincs arról, mi történik a világban

2021. június 14. 12:42

Vásárhelyi Mária
Facebook
Akkor is a Fideszre szavaznának, ha nyilvános utcai autodafékat rendeznének.

„Egy olyan országban, ahol az emberek többsége azt sem tudja, hogy valójában mit jelent az idegennyelv tudás és ahol a Fidesz sikerének éppen azaz egyik »titka«, hogy egész Európában nálunk beszélnek a legkevesebben idegennyelven és ezért az emberek jelentős részének – a teljesen torz hazai média viszonyok között – fogalma sincs arról, hogy mi történik a világban. Ez a milliárdokat felemésztő propaganda kommandó arra nem volt képes, hogy egyetlen értelmes mondatot elmakogjon arról, hogy miért is lenne jó Magyarországnak a Fudan Egyetem felépítése. Még annyira sem futotta, hogy valami ütős hazugságot kitaláljanak. Pedig ebben korábban nagyon hatékonyak voltak.

Bár az ellenzéki sajtó – számomra teljesen érthetetlenül – egyfolytában azt szajkózza, hogy »milyen remek csapdát ácsolt« a kormány propaganda az ellenzéknek a szexuális kisebbségek kriminalizálásával, én azt gondolom, hogy ez nemcsak azért nem igaz, mert az emberi jogokért való kiállást nem kezelheti csapdaként egyetlen demokratikus párt sem, hanem azért sem, mert a magyar nép nem annyira sötét, mint amennyire a kormánypártok annak kezelik. Persze a kormánypárti szavazók kemény magjánál hatékony ez az újabb gyűlöletkampány, de ők akkor is a Fideszre szavaznának, ha nyilvános utcai autodafékat rendeznének, sőt akkor de pláne, másokat azonban nem fog mozgósítani ez a kilúgozott ötlet.

És ostoba kampányötletnek tartom a kormányfő bombasztikus bejelentését a középosztálybeli gyermekes családok újabb támogatásáról is. Egyrészt mert az adóvisszatérítést a gazdasági növekedéshez kötni a jelenlegi teljesen bizonytalan helyzetben nagyon kockázatos, másrészt mert a kormánypárt legfőbb támogatói a kistelepülésen élő, idős, nyugdíjasok meg fogják elégelni, hogy miközben az ő életviszonyaik folyamatosan romlanak a gyermekesek újabb és újabb támogatásokat kapnak. Más a lakástámogatás és más az adóvisszatérítés. Szóval azt gondolom, hogy kevesebb tiszteletet a kormány propaganda kampányainak, mert ahogyan ez ma működik az maga a tehetségtelenség. És azt kell, hogy mondjam, hogy  ezeket nem legyőzni a választásokon – még a jelenlegi tragikus médiaviszonyok között is – szégyen lenne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig a marxistáink már többször megpróbálták fényt vinni a fejekbe. Hol doronggal, hogy lőfegyverrel. Nem ment. Talán csak a hatékonysággal volt probléma, ezért újra nekifutnának 2022-ben, ha győznének.
Más. Ezt a nyelvtudás gondolatkört egyeztette a többi bolsival? Szerintem fél órán belül kikerül a szövegből.

Hááát, az ilyen Vásárhelyi-féléknek hála, lassan az az érzésem, hogy van az a nyilvános utcai autodafé, ami után méginkább a Fideszre szavaznék:)

A két vh között külföldre (nyugatra) látogató magyarok azt tapasztalták, hogy arrafelé nem nagyon tudnak idegen nyelveket, egyszerüen azért, mert az angolok, franciák, németek méltóságukon alulinak érezték mások nyelvét megtanulni. Nálunk meg a háború utáni orosz nyelvtanítás érthető okokból eredménytelen volt, majdnem két generáció maradt úgy, hogy a családokban a szülők nem tudtak segíteni a nyelvtanulásban.

Nem apád rendszere alatt zavartátok a Szabad Európa Rádió adásait? Olvastátok mások leveleit Kádárné elvtársnő vezérletével? Szerveztétek a besúgó hálózatot pont azok ellen akik a világról érdeklődtek? Építettétek a vasfüggönyt a kíváncsi magyarok ellen? Stb.

Pl. ezt is tudják:
"az úgynevezett második öbölháború megindításának Tom Lantos volt az egyik, ha nem a legfontosabb előkészítője Amerikában.
Tom Lantos előadta: Az egész világot sokkoló tanúvallomás szerint a megszálló iraki katonák a fentebb említett kórház koraszülött osztályán kitépték a falból 312 (sic!) csecsemő inkubátorának a vezetékeit, aminek következtében rövidesen mindannyian meghaltak."
Ilyenek történnek a világban. És erről a magyaroknak fogalmuk van.
Amiért nagyon is érthető, a Vásárhelyi-félék nem tudnak nyugton aludni és mentális betegségüktől a magyarok arcába ordítva igyekeznek szabadulni ocsmányságaiktól.

A magyarok többsége - Vásárhelyivel ellentétben - jól tájékozott, ismeri a valódi érdekeit: ezért nyer a jobboldal 2022-ben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés