Videóban köszönte meg a kormány a védőnők munkáját

2021. június 13. 11:43
Nyitrai Zsolt és Kásler Miklós szerint a koronavírus-járvány idején ott dolgoztak az oltópontokon, ők szervezték a 16-18 éves korosztály oltását is.

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte: mintegy ötezer védőnő teljesít szolgálatot Magyarországon. Köszönettel tartozunk nekik, különösen most, hiszen a koronavírus-járvány idején ott dolgoztak az oltópontokon, és ők szervezték a 16-18 éves korosztály oltását is – mondta.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott: a védőnők szerepe és tevékenysége szép magyar tradíció, „a segítőkészség, együttérzés és a szakmai felkészültség magas színvonala kiemeli az egészségügy dolgozóinak ezen rétegét."

„Ahogy önök megtettek mindent a magyar gyermekekért és családokért, a magyar kormány is megtesz önökért mindent" - hangsúlyozta a miniszter. A videóban Lőrinczi Orsolya területi védőnő arról beszélt, hogy a védőnői foglalkozás 106 éves, hungarikumként megbecsült hivatás. A szakma az egészségügyi bértáblába is bekerült, így négylépcsős bérrendezési folyamat indult el – emelte ki. A védőnők nemcsak a várandósokat és a gyermekeket, hanem az egész családot segítik – mondta, hozzáfűzve: ez a munka csak elhivatottsággal végezhető.

(MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés