Rabszolgatartó provokátorok, szevasztok

2021. június 11. 7:58

Bordás Gábor
24.hu
A foci-Eb hazai meccsei előtt immár miniszterelnöki áldással zúghat majd a füttyszó a portugál és a francia válogatott rasszizmusellenes gesztusa közben.

„Hogy a kormányfő szerint miért provokálja »a magyarokat« a rasszizmus elleni kiállás ezen formája, azt azért nem sikerült maradéktalanul elmagyarázni. Amikor az RTL Klub riportere visszakérdezett erre, Orbán ezt mindössze annyival intézte el: »Nem tudjuk másképp értelmezni ezt a gesztusrendszert a mi kultúránkból nézve, mint egy érthetetlen dolognak, ami provokáció.«

Bár számtalan ellenpéldát fel tudnánk sorolni, fogadjuk el egy pillanatra, hogy amit nem értünk, az provokál. De vajon mi ebben az érthetetlen? Ha nem is tartottunk rabszolgákat, és afroamerikaik sem élnek nálunk nagy számban – noha a lovagkereszttel kitüntetett Bayer Zsolt így is attól tart, hogy a jövőben »kibaszott négerek mocskos bakancsát kell csókolgatni« –, sőt netán úgy gondoljuk (nem), hogy a magyar társadalomban nem létezik rasszizmus és kirekesztés, akkor is felvetődik a kérdés: miért ne lehetnénk szolidárisak a világ más részein elnyomott emberekkel, vagy legalább miért ne tűrhetnénk el csendben, hogy más országok sportolói egy ártalmatlan gesztussal kifejezik a szolidaritásukat, esetleg – ha elfogadjuk Orbán érvelését – vezekelnek elődeik hibáiért?

A miniszterelnök szerint azért, mert »ez az egész kulturálisan teljesen idegen attól a világtól, amiben mi élünk«. De vajon tényleg teljesen idegen? Magyarország az Alaptörvény szerint keresztény ország, felekezeti hovatartozás szerint messze a legtöbben római katolikusnak vallják magukat, a katolikus egyházfőt azonban nem gátolja a kultúrája abban, hogy a Jóistenen kívül például dél-szudáni vezetők előtt is letérdeljen, sőt még a lábukat is megcsókolja.

Ráadásul így, hogy magyarországi látogatása során a hírek szerint mégis találkozik Orbán Viktorral, talán már nem is annyira keresztényellenes. Ettől függetlenül persze még tekinthetjük furcsának vagy feleslegesen teátrálisnak a közismerten liberális pápa cselekedetét, de kérdés, hogy vajon kifütyülnénk-e őt azért, ha éppenséggel a Hősök terén ragadtatná magát valami hasonlóra.

Orbán mindenesetre azzal, hogy megértéséről biztosította a térdelő focistákat kifütyülő szurkolókat, alighanem bebiztosította, hogy »a magyar kultúra« az Európa-bajnokság alatt is terítékre kerüljön a világsajtóban. A vendégségbe érkező portugál és francia válogatott ugyanis, ha folytatja az eddigi gyakorlatát, a Puskásban is le fog térdelni a magyarok elleni meccs előtt, »kiprovokálva« az immár a miniszterelnöki áldással megerősített lelátói pfujolást.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

akkor elmagyarazom hogy te is ertsd: terdelni az urak, kiralyok, uralkodok elott szokas, amiota ok kivesztek azota csak Isten elott.
a terdelessel nem "szolidaritast" fejezel ki, hanem hogy alsobbrendunek tartod magad a fekaknal.
vilagos?

"Jóistenen kívül például dél-szudáni vezetők előtt is letérdeljen, sőt még a lábukat is megcsókolja."

A cipőjüket csókolta meg.

Nagyon egyszerű ez Bordás koma. Ez a térdepelgetés számomra nem a rasszizmussal szembeni kiállást jelenti, amely magától értetődő, hanem egy globalisták által manipulált erőszakos szélsőbalos amerikai anarchista zavargást, amelynek a regnáló elnök megbuktatása volt a célja. Kezdődött egy bűnöző felmagasztalásával, folytatódott rablásokkal, fosztogatásokkal, randalírozással, erőszakos térdepeltetésekkel, bűnszervezetek által uralt kommünökkel és betetőződött egy fehérek elleni rasszista ideológiával. Ezzel kéne szolidaritást vállalnom?! Hol vannak ebben a történetben "elnyomott emberek"?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés