Kiadták az ellenzéki összefogás közös programtervezetét

2021. június 11. 10:22
Szerepel az is az anyagban, hogy a nagyvállalatoktól és a leggazdagabbaktól a közteherviselésben való nagyobb hozzájárulást kell kérni.

Kiadták a hatpárti ellenzéki összefogás közös programtervezetét. A Közös alap névre hallgató weboldalon található közlemény szerint a programot a választók véleménye után véglegesítik.

Mint olvasható, a DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd formáció között „hónapok óta tart” az egyeztetés. „Azt akartuk, hogy minden mondata olyan legyen, amelyben mindegyikünk egyetért; amelyben mindannyiunk szempontjai érvényesülnek” – írják a weboldalon.

A közlemény szerint a tervezethez bárki hozzászólhat június 30-ig. A véleményeket a jelzes@kozosalap.hu címre várják. Ezt követően fog elkészülni a végleges formája a programnak, amely a pártok szerint egy olyan közös alap lesz, „amelyet minden párt minden jelöltje vállal és képvisel majd az előválasztáson”.

Az oldalon 9 témakörbe csoportosítva találhatja meg az ellenzék 2022 utáni elképzeléseit. Olyan kérdéskörökről olvashat (a teljesség igénye nélkül), mint például az Európai Magyarország, Zöld Magyarország, Biztonságos Magyarország, Szabad Magyarország (stb). Külügyi kérdésekben külön foglalkoznak a migráció kérdésével, a Közös haza pontban pedig a nemzetpolitikával és a romák helyzetével is.

A korrupció felszámolásáról például azt írják, „véget kell vetni az oligarchák gátlástalan vagyonszerzésének, és meg kell teremteni annak a feltételeit, hogy a NER korrupciós cselekményeinek elkövetői a független igazságszolgáltatás előtt feleljenek a tetteikért,... létre kell hozni a korrupció elleni főügyészséget, és csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez”. 

A gazdaság alpontban azt írják, hogy „szolgáltató államot kell kialakítani, ahol az állami beavatkozás a fejlődést és az egyenlő versenyfeltételeket szolgálja, garantálva, hogy a kis- és középvállalkozások ne kerüljenek adózási hátrányba a multikhoz képest. Meg kell erősíteni a Versenyhivatal jogköreit, növelni kell a függetlenségét, hogy senki se élhessen vissza az erőfölényével”. 

A közpénzügyekről azt írják, „ki kell nyilvánítani a politikai akaratot az euró bevezetésére, majd megfelelő előkészítés után meg kell jelölni a csatlakozás életszerű céldátumát”. A személyi jövedelemadóról azt írják, hogy a „rendszerét igazságosabbá kell tenni, az alacsonyabb jövedelmeket terhelő adót csökkenteni kell”. Szerepel az anyagban az is, hogy „a nagyvállalatoktól és a leggazdagabbaktól a közteherviselésben való nagyobb hozzájárulást kell kérni”.

Az egészségügy átalakításáról azt tartalmazza a dokumentum, hogy „a közkiadások GDP-arányos részesedését 4 év alatt az európai átlagra kell emelni. A TB által finanszírozott ellátás javításával a lakosság által fizetett egészségügyi kiadások arányát az összes egészségügyi kiadás 20%-a alá kell szorítani”.

Kép forrása: Közös alap borítókép

Összesen 295 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Halálbüntetés, rendvédelmi telepek, kilépés az EU-ból, keleti nyitás, török-orosz-német tengely, az MSZP és utódpártjai betiltása, Gyurcsány bebörtönzése... ilyesmi.

,,Üres frázisok, semmi több. ,, - írod.

A tervezet nem több és nem kevesebb, mint általános blablaszöveg. Az egyes részek között szinte alig van logikai összefüggés. Olyan mint egy összehányt szénaboglya.

Aki el akarja olvasni, itt megteheti.
http://kozosalap.hu/?s

"Ez kemény, ez a csapat kemény."Nesze semmi, fogd meg jól!

http://kozosalap.hu/szabad-mag..

Addig olvastam, hogy népszavazás kell az alkotmányról. Namost, ha
2/3ja lesz az ellenzéknek, minek a népszavazás? Ha meg nem lesz, akkor
hogyan akar alaptörvényt nem sértve népszavaztatni?

A többi fejezet is ilyen jól sikerült?

Válaszok:
pollip | 2021. június 11. 12:17

Másik kézenfekvő javaslat: 2002-2010.
Már voltak KORMÁNYON. Láttuk, hogy TÉNYLEGESEN mit csináltak. (Akkor is minden elképzelhető földi jó megígérése után... emlékszünk, ugye...)

Az egy ikonikus pillanat... AZ ADÓCSÖKKENTÉS... örökre beégett az agyamba az a kép és hang.

De hol található, amit "kiadtak" és eiből egy mondat idézet itt nem található.
Tűkön ülök, nem fogok nyugodtan aludni, ha tovább váratnak.
Elvégre nagy mesterekről van szó: Hogyan tegyünk tönkre egy dolgos országot pár hónap alatt? címszó alatt...

Válaszok:
Berecskereki | 2021. június 11. 12:13

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Civil Rádióban beszélt arról, hogy egy esetleges kormányváltás után káoszra kell számítani.,,Átmeneti parlamenti kormányzás, elhúzódó koalíciós tárgyalások, aminek a végén inkább azt feltételezem, hogy új választás” – erre számít a DK miniszterelnök-jelöltje.

,,De hol található, amit "kiadtak" és eiből egy mondat idézet itt nem található.,,

Itt
https://kozosalap.hu/?s&

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. június 11. 14:39

Hatalmas aknák vannak benne.
Leginkább az egész gumiból van, mindent bele tudnának passzirozni.

Benne van. Mindenre van benne lehetőség.

Szia! Ezek kérdés feltevések. A megoldás nincs benne, tehát adott egymás torkának átharapasa:-)

fegyőrt miért kicsinyítették le a fényképen? ezzel jelzik a szavazóknak, hogy mennyire súlytalan a kis nemtudomka? :D

A Migráció rovatot mindenképpen olvassátok el! Nesze semmi fogd meg jól ,/ ellenzéki / szavazó! Egy szó sincs a kötelező kvótáról, de homályos utalás van arra, hogy a migrációt korlátlanul támogatni kell. Sunyi, megfoghatatlan, ködös megfogalmazások gyüjteménye. Utólag bármi belemagyarázható. Óvakodj tőlük, ha jót akarsz magadnak, a szeretteidnek, a magyar nőknek, a magyar rendőröknek, a magyar egészségügynek, a magyar pedagógusoknak stb. Ha nem akarsz NO-GO zónákat, elviselhetetelen közbiztonsági állapotokat, összeomló egészségügyet stb. A többi program-részt nem olvastam el, majd ha "véglegesül".

Ha egy program van, akkor csalás több pártot eltartatni hozzá.

Kösz, beleolvastam, ez maga a Mennyország.
Ekkora közhelygyűjtemény.
Olvasottság és olló: ennyi kellett, hogy ez a "korszakalkotó" mű létrejöjjön.
Ez már tényleg a tőről metszett kommunizmus, a tökéletes világ.
Mindenben, MINDENBEN az egyedüli legjobb megoldást találták fel.
LESZ ITT PÉNZ, MÉG TÖBB IS, MINT KELLENE, Pl.:
" Vissza kell állítani a Magyar Nemzeti Bank (MNB) valódi függetlenségét,"
"A hazai és EU-s beruházások mentesítése a „korrupciós felártól”, valamint a fideszes holdudvar fenntartását szolgáló pénzek útjának elvágása szintén tekintélyes forrást jelent, így jelentős költségvetési mozgástér áll majd rendelkezésre elképzeléseink megvalósítására."
" Az óriási keretközbeszerzések körét felül kell vizsgálni, a közbeszerzéseket több kisebb egységre bontva írják ki, ezzel is erősítve a versenyt."
Maradjunk csak ennél: "több kisebb egységre bontva", mit jelent ez?
Annyit, hogy a költségtúllépésért, határidő-csúszásért NINCS FELELŐS.
Hiszen, ha a láncban egy nem tud szerződést tartani, az a továbbiakra van hatással. Innen kezdve mindenki költségnövekedésre hivatkozva, határ a csillagos égig követelhet, perelhet a szerződés felülírásáért, természetesen új, megnövelt összegekkel... TOTÁLIS HOZZÁ NEM ÉRTÉS, teljes káosz, de azt nagy hangon,

Válaszok:
Berecskereki | 2021. június 11. 16:51

"...meg fogják látni, hogy egy évtized sem kell ahhoz, hogy a legszilárdabb jellem is megváltozzék, és újabb népet fogunk besorolni azok közé, amelyek már behódoltak nekünk. Mihelyt felállítottuk a mi uralmunkat, a liberális jelszavakat, melyek valójában a mi szabadkőműves jelszavaink, nevezetesen a "szabadság, egyenlőség, testvériség" szavakat úgy fogjuk módosítani, hogy azok nem lesznek többé jelszavak, hanem csupán egy eszme kifejezői, nevezetesen: "a szabadsághoz való jog, az egyenlőség kötelessége, a testvériség eszményképe"."

Azt hittem, kiadták Gyurcsány 2006-os programját. Abból is mennyi minden valósult meg!

Miért kell ehhez törvény, ha ott van a józan választópolgárok tömege. Akik például polgármesternek se választanak olyat aki nem kötődik ezer szállal a városhoz, faluhoz.

Pl a kisebbségek egyenlő jogai.
Itt mire gondolhatott a szerző? Romákra? Migránsokra? Genderre? Lmbtq-ra?

Válaszok:
Berecskereki | 2021. június 11. 16:15

,,egyenlő jog,,

A szótáramban ilyen nincs. Abban egyenlő kötelesség és jog van. Első a kötelesség és csak azután következik a jog. Csak annak lehet joga, aki a kötelességét teljesíti.
Gyurcsány Ferencnek és bandájának nincs joga, mert nem teljesítették a kötelességüket. Hazudtak, csaltak, loptak és nem kormányoztak. Akik pedig mögéjük állnak hasonlóvá vállnak.

Válaszok:
pollip | 2021. június 11. 16:22

Jól összefoglaltad! Így működik sajnos.

Egyetértünk. De vannak szavazóik mindezek ellenére!
Erkölcsileg nem lenne joga semmihez, csak eltűnni a süllyesztőben. A demokráciában van joga mindenhez-pedig itthon ugye megszűnt a demokrácia!
Gyurcsányiné vagyonokat akar zárolni, ha nyernek....ő, egy személyben, bíróság nélkül, rámutatással. Mi lett volna, ha mi így zárjuk börtönbe Gyurcsányit?
Már az olajszőkítésben is benne volt, a Medgyessy állíttatta le a nyomozást!

Válaszok:
Berecskereki | 2021. június 11. 17:03

Emlékszel a LEADER programra, amelyet a Gyurcsány kormány idején szervezetek?
Hogyan értékesültek és kinél ezek a pénzek?
Ez volt a korrupció melegágya, egyesek kistafírozása. Osztogatás-fosztogatás.
Pedig ez a projekt uniós elképzelése volt, azzal a céllal, hogy ,, a vidék fejlesztésére szánt uniós források ne egymástól elkülönült területeken (oktatás, egészségügy, mezőgazdasági fejlesztés, kulturális fejlesztés, vállalkozás fejlesztés stb.) és ne a helyi társadalom megkérdezése nélkül legyenek felhasználva, hanem integrált kezdeményezéseken keresztül és a helyi politikai, gazdasági szereplők és civilszervezetek bevonásával.

Ennek érdekében minden kistérségben „Helyi Akciócsoportot” kell létrehozni, amelybe az önkormányzatok, a kistérség vállalkozói és a kistérség civil szerveződései kerülhetnek be. Ezen akciócsoportok feladata az adott kistérség vidékfejlesztési stratégiájának kialakítása. Ezután a rendelkezésre álló vidékfejlesztési forrásokat helyben, helyi pályáztatás útján osztják szét olyan projektekre, amelyek ezen – helyben kialakított – stratégiával összhangban állnak.,,

Ez történt? Egy két eset kivételével nem ez történt. Most ismét ezt akarják bevezetni?
A programjuk szerint úgy néz ki, hogy ehhez hasonlót. Holott először az elmaradt régiókat kellene felhozni a felett régiókhoz. A fejlesztési pénzek 40 %-át elviszi Budapest, a másik 40 %-át pedig a megyeszékelyek nagyobb része és mindössze 20 % marad a kisebb városokra, falvakra.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. június 11. 17:58

Demokrácia? Néphatalom?

Milyen demokrácia, néphatalom az olyan amelyben bebizonyosodik, hogy a hatalmat gyakorlók hazudtak, csaltak és nem kormányoztak mégis hatalmon maradhatnak, sőt, visszatérhetnek? A demokráciában nincs felelősség? A demokráciában nincs kötelesség, csak jog?
Az ilyen nem demokrácia, hanem szélhámosság. A liberális demokrácia pedig diktatúra.

Válaszok:
pollip | 2021. június 11. 17:53

,, Gyurcsány 2014-ben és 2018-ban Orbán ügynöke volt az ellenzéki összefogás szétzilálására. ,,

Tévedés.

Gyurcsányt az a cél vezérelte, hogy pártja bejusson a parlamentbe. Ezt sikeresen meg is oldotta az MSZP támogatásával. Majd az lett a célja, hogy a többi ellenzéki pártot leamortizálja, növelje a saját támogatottságát. Ennek az időszaka még nem múlt el. Ehhez feleségét Dobrev Klárát is ,,harcba vitte,, és továbbra is hazugságokkal, csalással, szélhámossággal operál. Úgy látszik erre még mindig vannak vevők.

A liberális demokrácia egyenlő a liberálfasizmussal.

"„Helyi Akciócsoportot” önkormányzatok, a kistérség vállalkozói és a kistérség civil szerveződései " - az új nomenklatúra, csak a név változik
- "helyi pályáztatás útján osztják szét olyan projektekre, amelyek ezen – helyben kialakított – stratégiával összhangban állnak.,, - ma nekem, holnap neked, az eredmény, sokadlagos

Társadalmi párbeszéd, szakpolitikai kérdésekben...
Te teljesen hüle vagy, vagy csak ennyire cinikus.
A kormányzás, úgy értve, hogy VALÓDI KORMÁNYZÁS valahol itt kezdődik:
"Hamarosan harckocsik fognak off-roadozni Zalaegerszegen
2021. június 11. 11:47
Elkészült és már használatba is vették az autógyártók a zalaegerszegi járműipari tesztpálya autópálya-szakaszát – jelentette be a helyszínen pénteken az innovációs és technológiai miniszter.
Palkovics László úgy fogalmazott: ez Zalaegerszeg „első” autópályája, bár a leendő M76-os sztráda is a ZalaZone közelében fog majd elhaladni.

Jelezte, hogy a 45 milliárd forintból 269 hektáron épülő tesztpálya bővítéseként már tervezik a szomszédban létesülő harcjárműgyárat is kiszolgáló off-road pályát. Ez a további 200 hektáros területen épülő, lánctalpas és gumikerekes járműveket is kiszolgáló tesztkörnyezet mintegy 20 milliárd forintból valósul meg.

A miniszter hozzátette: a járműipari tesztpálya folyamatosan egészül ki a bérlők igényei szerint, az autópálya-szakaszt is ezért építették, illetve az off-road pálya is azért készül, bár az eredeti tervekben ezek még nem szerepeltek.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a tesztpálya építéséért is felelős miniszteri biztos az új pályaelem átadása kapcsán elmondta: a 1,5 kilométeres, kétszer kétsávos sztráda mindenben megfelel egy valódi autópályának. Több fel- és lehajtója van, felüljáró ível át felette, a sávokat elválasztó elemek között pedig betonfal és korlát egyaránt helyet kapott.

A 130 kilométeres – vagy akár nagyobb – sebességgel használható sztrádaszakasszal, valamint a már korábban megépült pályaelemekkel együtt a tesztpálya készültségi foka meghaladja a 90 százalékot. Az eredeti terveknek megfelelően az év végéig befejeződik az építése – mondta el Vigh László"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés