A térd veszélyes fegyver

2021. június 11. 8:24
Mészáros József
Vasarnap.hu
A fejlődésben abbamaradt Nyugat a történelmet már jó ideje praktikusan ceruzával írja, úgy könnyebb beleradírozni.

„Hogy a fejlődésen átesett országokat épp szétdúló kultúrkampf, kirakat- és szobordöntögetés, térdelve ökölmutogatás mennyire illendő, azt azok a mélyen érintett népek latolgassák, akik évszázadokon át dúskáltak a gyarmatok kifosztásából, meg akik tízezres nagyságrendben tolták a rabszolga export-importot.

Nekünk ehhez kábé annyi közünk van, mint pingvinnek a karórához. Idehaza bőven elég a Lajtán túlról begyűrűző homokvihar, meg most épp a gyerekeket kipécéző szodómia. Ez egyelőre leginkább csak a pestiek mindennapjait színesíti, a vidékben tán még maradt annyi egészséges morális önvédelmi reflex, hogy ameddig csak lehet, keresztbe fekszik – és nem letérdel – a deviancia térhódításának.

Amúgy igen érdekes lenne átmatekozni, hol tart ma a bennünket folyvást nevelni-oktatni szándékozó Nyugat-Európa, mondjuk az alapkutatásokat vagy a termelést illetően. Kábé sehol. Az alapkutatások java az amerikai egyetemeken zajlik (bár Ázsia egyre nagyobb szeletet kanyarít ebből a tortából is), a világ összipari termelésének nyolcvan százalékát pedig a Kelet végzi.

A fejlődésben abbamaradt Nyugat bidenizálódik, leyenizálódik, kónbenditizálódik, térdelve, ököllel illusztrálja mindent átitató szolidaritását, kamingautol, fészbukra meg szíenenre bízza a választásokat. Kávézgat, bulizik, nincs az a degenerált kisebbség, melyet ne uszítana rá a naiv többségre, a történelmet már jó ideje praktikusan ceruzával írja, úgy könnyebb beleradírozni.

Igazságot oszt, a soppingoláson meg az autógyártáson kívül nagyjából semmit nem csinál; és legszívesebben beterelné az óvodásokat egy törökfürdőbe – Vlagyivosztokig bezárólag –, hadd tanulják meg időben, hány helyről is szívódhat fel a kakaóscsiga!

Na szóval, a magyar focisták nem térdeltek le. Helyette rámutattak egy respect-feliratra magukon. Ugyan, mi a fenének?! Jó, tudom…, azért, mert kötelező. Ámde, kedves UEFA, a magyarok kiktől kaptak respektet valaha is az elszenvedettekért? Mert kijutott ám nekünk is, bőven. Ahogy az íreknek is…

Lapozzák csak fel a történelemkönyveket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a terdeles nem a tisztelet jele. az a fohajtas, vagy a kalapemeles.

terdelni az alsobbrendu terdel a felsobbrendu elott. a terdeles a terdelonek ember elott tehat mindenkepp megalazo.

a szolidaritas kifejezesere talaljatok mas eszkozt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés