Palesztinokat lőttek agyon tűzpárbajban izraeli katonák

2021. június 10. 10:57
Meghalt három palesztin csütörtökökre virradóra az Izrael által megszállt Ciszjordániában izraeli katonákkal vívott tűzpárbajban.

„Az izraeli erők két terroristát akartak kézre keríteni, akik fegyveres támadásokat követtek el. Egy palesztin tüzet nyitott a katonákra, amire válaszul lelőtték. Ezután tűzpárbaj alakult ki a katonák és palesztin fegyveresek között, s ebben meghalt további két palesztin” – közölte az AFP hírügynökséggel egy meg nem nevezett izraeli biztonsági forrás, miközben a Wafa palesztin hírügynökség is beszámolt a három palesztin lelövéséről.    

Az eset a Ciszjordánia északi részén lévő Dzsenín városban történt. A palesztin egészségügyi minisztérium közlése szerint a palesztin biztonsági erők két tagját, valamint egy harmadik palesztint lőttek le az izraeliek.    

Az izraeli erők rendszeresen hajtanak végre műveleteket Ciszjordániában palesztin szélsőségesek ellen, de ritkán fordul elő, hogy a palesztin hatóság biztonsági embereivel kerülnek összetűzésbe. Valójában a palesztin biztonságiak együttműködnek az izraeli erőkkel a rend fenntartásában – jegyezte meg a Reuters.    

Egy meg nem nevezett izraeli forrás később közölte, hogy ha palesztin biztonságiakat lőttek le a katonák, akkor valami tévedés történhetett. Az eset körülményei még nem tisztázottak.

(MTI)

Képünk illusztráció. A fotón a Népi Front Palesztina Felszabadításáért nevű szervezet fegyveresei vonulnak fel Gázában.

Kép forrása: MTI/AP/Felipe Dana

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A tűzpárbajban több palesztint tarkónlőttek."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés