Négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Macront felpofozó férfit

2021. június 10. 18:39
„Mikor megláttam barátságos, hazug arcát, undort éreztem, és erőszakos reakció tört ki belőlem” – mondta a férfi a bíróságon.

A francia igazságszolgáltatás csütörtökön tizennyolc hónap börtönbüntetésre ítélte az Emmanuel Macron francia elnököt felpofozó férfit, de ebből csak négyet kell leülnie a tizennégy hónapos felfüggesztés miatt.

A 28 éves Damien Tarel, aki a középkori harcművészet rajongója, beismerte, hogy megütötte az államfőt annak Tain-l'Hermitage-ban tett látogatása során. A férfi a nyomozóknak azt mondta, hirtelen felindulásból pofozta fel Macront, aki szerinte Franciaország hanyatlásának jelképe. „Mikor megláttam barátságos, hazug arcát, undort éreztem, és erőszakos reakció tört ki belőlem” – mondta a bíróságnak.

„Impulzív tett volt, még saját magam is meglepődtem az erőszakon”

– fűzte hozzá. Elárulta: barátaival korábban fantáziált már arról, hogy tojással vagy tortával dobják meg az elnököt, de végül elvetették az ötletet.    

Az ország délkeleti részén található Valence államügyésze 18 hónap letöltendő börtönbüntetést kért a férfira hivatalos személy elleni szándékos erőszak miatt. Tarel végül négy hónap letöltendő, 14 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és élete végéig eltiltották bármiféle közhivatal viselésétől, valamint öt évre a fegyverbirtoklástól.    

A férfi radikális jobboldali hazafinak és a gazdasági okokból indult sárgamellényes mozgalom tagjának nevezte magát. A pofon kedden csattant el az elnök Tain-l'Hermitage-ban tett látogatása során, az esetről felvétel is készült, amelyet megosztottak a közösségi oldalakon. Macron elszigetelt eseménynek nevezte a támadást, jelezve, hogy az efféle agresszió nem fogja megállítani őt.    

A helyi média szerint az államfő üdvözölni akarta a tőle kordonnal elválasztott helyieket, ezért a tömeg felé vette az irányt. Kezet akart fogni egy khakizöld pólós, lófarkat viselő, sötét szakállú férfival, aki azonban arcul ütötte az elnököt. A támadó azt kiáltotta: Le Macroniával!, illetve a királypártiak csatakiáltását (Montjoie Saint Denis!) hallatta. Macron két testőre a földre szorította a férfit, miközben egy harmadik eltávolította közeléből az elnököt. A történteket a teljes francia pártpaletta elítélte.

(MTI)

Kép forrása: MTI/AP pool/Thibault Camus

 

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De, el kell ítélni! Erőszaknak nincs helye a véleménynyilvánítás szabadságában.

Ennyi nem sok egy ilyen örömért.

Ha tudta volna nagyobbat ad.

Az isiászostól kapott és azon gúnyolódtatok évekig.

Egy életre szóló élményért? A hülyének is.

Én voltam katona a néphadseregben, nem hiszem, hogy egy francia börtön annyival rosszabb egy harcművésznek, aki népi hős lesz odabent... De azért én decens polgári személy vagyok, még Fletót sem pofoznám föl. Csak belegondoltam a fickó helyzetébe.

elvileg nem kene hogy szaamitson hogy ki kapta a pofont. ugyanakkor egy sima kocsmai verekedesbol nem lenne letoltendo...
na ennyit az egyenloseg liberalis hazugsagarol.

És nem kezdett arról beszélni, hogy csak egy legyet akart elzavarni, és még csak lila füstszóró eszköz se volt nála...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés