Akkor most mégsem marad a komcsik kedvence Ferenc pápa?

2021. június 10. 7:18

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
Ateista balosok emelték vállukra a szentatyát, de most újfent pofára kellett esniük.

„Olyan szépen alakult minden! Már ácsolták a progresszív gerendákból készült szószéket, talapzatot állítottak liberális életigenlésből, elkezdték vörösre festeni a díszítő elemeket. Hiszen, remélték és áhították, Ferenc pápa nem találkozik majd Budapesten a Zorbánnal! De még Áderrel sem! Íme, fehérek közt egy európai, aki érkezhetett persze Latin-Amerikából, most megmutatja a demokratikus alapelveket ennek a leszakadt, balkáni országnak. A végén mégsem így alakult.

Hiszen képzeljük csak el a képet: ateista szélsőbaloldaliak, egykori és jelenlegi komcsik fennen ünnepelték a katolikus egyházfőt. Nyilvánvaló, hogy itt valami nem stimmel. Valami hiba van a képben. Hát nem ugyanez a gárda szokta gyakorta ismételni, hogy az egyház – meg úgy alles zusammen minden klerikális – jobban teszi, ha kimarad a közéleti kötélhúzásokból? Az egyházférfi neve kuss, ne merészeljen megnyilvánulni világnézeti témákban!

Ez persze csak akkor igaz, ha az az egyházférfi konzervatív alapokon gondolkozik és abból kiindulva nyilatkozik. Például Osztie atya mit képzel, amikor elmondja a véleményét? Hát nem tudja, hogy egyház és állam szétválasztásáról már régen döntöttek? Milyen alapon van ehhez bátorsága? És azoknak a papoknak – szerencsére vannak szép számmal –, akik elkötelezettek a mostani kormány mellett, egyszerűen az értékek talapzatáról kiindulva? Világos, hogy ők megvett, klerikális senkik.

Ám ha migránsbarát, baloldali húrokat pengető, lelki szemeik előtt békepapi retorikát felidéző pap áll, akkor a közélet tilalmára vonatkozó szabályok hirtelen elillannak. Úgy már nyugodtan vállukra emelhetik az illetőt és sajátjaikat nem érdekli az ordító kétszínűség. Ilyenkor Vadai Ágnes, Szél Bernadett meg tetszőleges bolsik állhatnak ki a szentatya mellett. Hiszen semmi sem számít, csak a ma megnyerése. Nem tudom persze, hogy nyugdíjas munkásőr követőiknek ezt egészen pontosan miként is magyarázzák meg, mert nekik aztán a felszabadítási teológia nevű borzalom örvén felesleges arról beszélni, hogy ezért szimpatikusabb Ferenc pápa.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem dislike-ra gondoltál? Az, mondjuk, a lepontozást takarja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés