Van, aki fél az ásótól, van, aki nem

2021. június 9. 20:50

Hadházy Ákos
Facebook
Az ásóval nem lehet kompromisszumot kötni, csak megalkudni lehet vele.

„Egy zuglói szocialista képviselőjelölt néhány hete azt nyilatkozta: egy politikus akkor is maradjon lojális a pártjához és hallgasson, ha akkora disznóságot lát belül, mint amekkora a trafikmutyi volt. Nem tagadom, kicsit lehangol, hogy a napokban több parlamenti párt és az egyik miniszterelnök-jelölt is bejelentette, hogy ezt a politikust támogatja az előválasztáson.

Nem csak az áll a korrupció pártján, aki lop, hanem az is, aki félelemből, személyes érdekből vagy rosszul értelmezett lojalitásból szemet huny felette.

Van, aki fél az ásótól, van, aki nem. Az ásóval nem lehet kompromisszumot kötni, csak megalkudni lehet vele. Csak azt nem érdemes, mert akkor az lesz, amit az ásó akar. Nem csak a választás előtt, hanem a választás után is.

Sajnos egyébként a sorozatos visszalépések miatt az előválasztás kezd ugyanúgy színjáték jelleget ölteni, mint ahogy színjáték a fideszes parlament, és ez nagyon rossz irány. Ebben a helyzetben komolyan át kell gondolni, hogy ebben szomorújátékban érdemes-e szerepet vállalni. Nekem szerencsére nem a pártok elnökségeit kell meggyőznöm, hanem a választókat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kis ízelítő, hogy mi lenne egy esetleges baloldali koalíciós kormány esetén.
Természetesen ugyanaz, mint annak idején az Szdsz-Mszp kormánynál, csak éppen a hatványon, folyamatosan fúrják egymást, miközben mindenki a saját zsebét igyekszik megtömni. Azt eddig is tudtuk, hogy a baloldali politikusok és médiaszereplők jobban utálják egymást, mint a jobboldaliakat, csak a közös konc reményében a nagy nyilvánosság előtt elrejtik az utálatukat. Hatalmon viszont a fúrás már a nyilvánosság előtt menne, annak nyomásgyakorló hatása miatt.
Biztos, hogy ezt akarjuk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés