Nemmel szavazunk a „vakcinaútlevélre”

2021. június 9. 8:28

Donáth Anna
Facebook
A kormánynak hónapok álltak a rendelkezésére, hogy megkönnyítse magyarok millióinak az életét.

„Nemmel szavazunk a magyarokat hátrányosan megkülönböztető »vakcinaútlevélre«. Mivel az Európai Parlament elé beterjesztett javaslat szerint csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott védőoltással beoltottaknak törlik el automatikusan uniós szinten az utazási korlátozásokat. Mi, momentumosok, ezt nem tudjuk támogatni. Hiszen ezáltal több millió magyar kerülhet hátrányos helyzetbe, mivel a Sputnik V és a Sinopharm tekintetében a korlátozások eltörlése nem kötelező. A tagállamokra bíznák a döntést, akik határozhatnak úgy, hogy eltörlik azokat, de akár úgy is, hogy fenn tartják őket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a kínai vagy orosz védőoltással oltottak nem tudnak utazni Európán belül, csupán azt, hogy az adott tagállam szabályai szerint elképzelhető, hogy negatív tesztet kell felmutatniuk vagy karanténba kell vonulniuk beutazás esetén – szemben a nyugati védőoltással oltottakkal, akik ez alól automatikusan mentesülnének.

A kormánynak hónapok álltak a rendelkezésére, hogy lépjen az ügyben és megkönnyítse magyarok millióinak az életét. Például azzal, hogy eléri, a kínai és orosz gyártó minél gyorsabban szerezze meg az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét. Akkor végre a magyar emberek profitálnának abból, hogy Orbán Viktor olyan szívélyes kapcsolatban áll keleti diktátorokkal. Vagy azzal, hogy a külügyminiszter első körben az EU tagállamaival köt kétoldalú szerződést a keleti védőoltások elfogadásáról. De az is sokat segítene, ha a kormány végre hajlandó lenne biztosítani az ingyenes tesztelés lehetőségét azoknak, akiket keleti védőoltással oltottak.

A járvány legutolsó hulláma lassan valóban véget ér, de a magyar emberek továbbra is komoly nehézségekkel néznek szembe. A járvány következményei még jó ideig velünk lesznek, nincs vége a munkának, ha a kormány most hátra is dőlt, mint aki jól végezte dolgát. Az Európai Parlamentben azonban továbbra is azon dolgozunk, hogy segítsük azokat, akik egészségügyi okokból nem vehetik fel a védőoltásokat és azokat is, akik kínai és orosz védőoltással oltottként, önhibájukon kívül mégis kiszorulnak a karanténmentes utazásból.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azert Orban mar tenyleg vezethetne Oroszorszagot meg Kinat is, vagy hogyan erje el, hogy ezek az orszagok megszerezzek az engedelyt?

ugyanilyen erovel mi is mondhatjuk hogy ti meg jarjatok mar ki hogy az EMA ne uljon honapokig politikai okokbol a keleti vakcinak kerelmein, vagy hogy szoljatok mar oda a haverjaitoknak az EPben hogy minden vakcinat fogadjanak el.
ha mar olyan joban vagytok.

"Például azzal, hogy eléri, a kínai és orosz gyártó minél gyorsabban szerezze meg az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét."

B+ ezt tiszta hülye.

Brüsszel javasolta a kétoldalú megállapodásokat. Donáth meg várja meg, míg lesz eu-s vakcina útlevél. D addig tenyleg ne utazzon sehova!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés