Itt vannak a családoknak szánt szja-visszatérítések részletei

2021. június 9. 20:30
Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója az M1 műsorában részletezte Orbán Viktor korábbi bejelentését.

Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója az M1 szerda esti műsorában részletezte a miniszterelnök által délelőtt bejelentett, gyereket nevelő szülőknek járó szja-visszatérítést, amely 2022 elején lesz esedékes, a tavaszi parlamenti választások előtt, ha 5,5% felett lesz a GDP növekedése – írja a Portfólió.

Konkrétumok

A rövid beszélgetésből kiderült, hogy 1,5 millió kereső dolgozót érint a lépés, jövedelemtől függetlenül mindenkinek jár ez a pénz jövőre, de a visszatérítés mértékének van egy felső határa, amely 800 ezer forint fejenként. Lesznek például olyan gyereket nevelő családok tehát, ahol ha két kereső van, akkor 1,6 millió forintos egyszeri állami támogatásban részesülnek. 

Nagy Márton hozzátette: „Azt is tudjuk, hogy egy átlagos kereső ezekből a családokból mennyit kaphat vissza, hiszen körülbelül 600 milliárd forintba kerül ez a csomag, és 1,5 millió keresőről beszéltem, így ez 400 ezer forintot jelent fejenként átlagosan.” Egy következő kérdésre pedig azt válaszolta: „Ha valaki az átlagbér felett keres, feltételezzük, hogy például 1,5 millió forintot keres havonta, és ennek kiszámoljuk az adótartalmát, akkor ez több, mint 800 ezer forint, de ő ebben az esetben is csak legfeljebb 800 ezer forintot kaphat vissza.”

Források

Arra a kérdésre, hogy miből lesz erre az intézkedésre keret, emlékeztetett a szakember: „5,5%-os növekedés felett lesz erre keret és azt is tudjuk, hogy a Pénzügyminisztérium eredetileg 4,3%-os növekedéssel kalkulált az idei évi költségvetésben.

Minden 1 százalékponttal magasabb növekedés, 250 milliárd forintos mozgásteret nyit a költségvetésben.”

A minimálbérrel kapcsolatban Nagy Márton úgy fogalmazott: „200 ezres minimálbér 18%-kal magasabb a mostani szintnél. Nagyon jó lenne, ha ez az emelés egy lépésben megvalósulna, de figyelembe kell venni, hogy a vállalkozások hogyan gazdálkodják ki. Nem jó, ha a vállalkozó emiatt tönkre menne, mert akkor elbocsátja az alkalmazottait”.

A tanácsadó elárulta, hogy jelen pillanatban egy nagyon komoly szakmai vita folyik a Pénzügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Bank és a Bankszövetség bevonásával a moratórium jövőjéről, ezért szeptember végéig meghosszabbítja a kormány azt jelenlegi formájában.

Képünk illusztráció. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével tanácskozik a Karmelita kolostorban 2020. november 8-án. Balról Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, jobbról Nagy Márton miniszterelnöki megbízott, gazdaságpolitikai tanácsadó.

Kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sokan láttunk már 25%-os inflációt! Igaz, az a ballib vezetés alatt volt és senki nem kapott semmilyen támogatást.....stb.
Illetve egy volt: a gaztamogatas, aminek eredményeképpen milliók jelentkeztek át a nagyihoz, rokonhoz, hogy járjon a családnak.

A következőt tenném:
400 ezer nettó fölött, már nem adnám automatikusan, ellenben, ha igényli, hivatalos NAV-nyomtatványon, csak akkor.
Viszont az így felszabadult pénzt fiatal, 30 éven aluli DOLGOZÓ CSALÁDOK számára tenném elérhetővé, lakhatási - építési támogatással, fiatalabb, 25 éven aluliak számára albérlet-, rezsi-hozzájárulási támogatással.
Esetleg, a legalább 30 éves munkaviszonyú, de 100 ezer alatti nyugdíjasoknak.

De előtte a ballib kormány 25%-ra emelte.
Viszont a szja csökkent, a kettőt együtt érdemes nézni.
Ballib mantra, hogy a családi pótlék nem emelkedik. Azt nem teszik hozzá, hogy a családi adókedvezmény sokkal többet jelent a családoknak-igaz, munkához van kötve. Ezt biztosan megfordítaná az ellenzék, ha nyerne.

Ez nem akkora.....
A deviza hitel sokkal nagyobb kárt okozott!.

,,az új kormány vissza fogja állítani a nyugdíjak svájci indexálását,,

Aztán majd elinflálódnak a nyuvadjak, mert lesz 7 %-os infláció és 3 %-os béremelés, a nyugdíjemelés meg 5 % a 7 %-al szemben.

A sok ígéretet meg ha beváltsák,akkor meg majd azzal jönnek azért kerültünk csődközebe mert beváltották az ígéretet. Ahogy a Medgyessy kormánynál mondták a kétszer száznapos programra.

,, csak a gazdag családok tudják maradéktalanul igénybe venni a családi kedvezményeket ,az alacsony jövedelműek mindenből kimaradnak.,,

Akinek van bérjövedelme igénybe tudja venni.

,,Bajnai rendbe hozta a magyar gazdaságot ezt Orbán is elismerte. ,,

A bajnai kormányt nem foglalkozott a gazdasággal. Az éves költségvetésnél csökkentette a hiányt. Ezt pedig a költségvetés kiadási oldalának a szocpol , állai szolgáltatás csökkentésével érte el. Másként fogalmazva, csökkentette az életszínvonalat.

Orbán azt ismerte el, hogy kapalapot kellene emelni a magyar népnek, hogy ,,forradalom,, nélkül tűrte a megszorításokat.

,,Az új kormány antikorrupciós ügynökséget hoz majd létre, amelyik visszaszerzi az alapítványokba kiszervezett közvagyont, s a kimentés felelősei bíróságon felelnek majd,,

Az állam által alapítvány vagyona állami vagyon és nem magánvagyon.
Azután mit csinálnak vele?
Eladják, mint ahogy a Horn-kormány eladta az energiaszektort?

Megy a nagy ígérgetés az ellenzéki oldalon, de arról soha nem szólnak, hogy ez mennyivel fogja terhelni a költségvetést és mi lesz a forrása. Arról sem beszélnek, hogy mi lesz a foglalkoztatással, a keresetekkel, a gazdaságfejlesztéssel.
Euró bevezetést szajkózzák, de egyetlen szó sem hangzik el arról, hogy a feltételeket miként kívánják biztosítani.
Netán úgy ahogy 2002-2008 között történt?

Hazudtak és hazudnak ma is minden napszakban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés