A hisztériakeltés visszaüt

2021. június 9. 9:53

Puzsér Róbert
Hírklikk
Nem egzakt dolog a járvány elleni védekezés, de legalább egy elnézéskérés bele kéne, hogy férjen.

„Az elmúlt hónapokban magam is az óvatos nyitás híve voltam: úgy álltam hozzá, hogy ha már a kormány a lezárás és a karantén mellett döntött, akkor igenis ki kell tartani, és igenis végig kell csinálni – az új mutánsokról érkező hírek és a teljes átoltottság horizonton derengő víziója pedig csak megerősítettek ebben.

Most, hogy lassan vége a harmadik hullámnak, szükséges és fontos elvégezni a számvetést, ennek nyomán pedig ki kell jelenteni, hogy azok a szakértők, akik armageddont jósoltak előbb az iskolák, később a teraszok megnyitása nyomán, nagyobbat nem is tévedhettek volna. Nincs is baj ezzel: örülök a jó híreknek – nem egzakt dolog a járvány elleni védekezés, de legalább egy elnézéskérés bele kéne, hogy férjen. Továbbá a teljes magyar sajtó sem ártana, ha elnézést kérne a magyar társadalomtól, amiért valamennyi szakmai normát elvetve nyílt sisakkal küzdött azért, hogy az olvasók szeme elé csakis egyoldalú számok és vélemények kerüljenek.

Érdemes egy pillantást vetni a média által oly sokszor elátkozott, különutas Svédországra meg az örök példaként állított bezzeg Szlovákiára: nos, Svédországot elkerülte a harmadik hullám, halálozási adatai alapján az európai középmezőnyhöz tartozik, míg a karanténtálib szlovákokat az áldozatok magas száma már az élmezőnybe sorolja.

Egy éve a balliberális média még azzal hergelte az ellenzéki magyarokat, hogy kevés a teszt, hogy hamarosan összeomlik az egészségügyi rendszer, és hogy még több lezárás szükséges – így esett meg, hogy a harmatgyenge járványkezelés végére Magyarország kormánya mégis megdicsőül. A halálozási adatok tragikusak: hazánk világelső, éspedig olyasmiben, amiben egyáltalán nem dicsőséges, emellett megszámlálhatatlan emberi egzisztencia ment tönkre – a kormány mindezek ellenére épp igazolja a maga kompetenciáját a magyar közvélemény szemében, hisz az egészségügyi rendszer nem omlott össze, a nyitást nem követte dögvész, Orbán Viktor futballrajongásába pedig nem haltak bele magyarok ezrei.

Ha a balliberális sajtó az első perctől objektivitásra törekszik, ha nem erőlködik ennyire látványosan, hogy Orbán Viktor ebbe éspedig mindenáron ebbe a járványba bukjon bele, akkor a miniszterelnök és rendszere ezután az egy év után végre igazán nagy bajban lehetne. A baloldali és liberális médiamunkásoknak érdemes lenne most már tudomásul venniük, hogy a mértéktelen hisztériakeltésükkel nemhogy nem szolgálják, hanem épphogy akadályozzák az általuk kívánatosnak vélt politikai fordulatot – amint az igazságra fény derül, a hazugság visszaég a hazudozókra. Ezúttal is így történt: a Fidesz iránti bizalom nem rendült meg, a védekezés csődje nem pecsételte meg Orbán Viktor kormányzását – sőt, az eredményes oltási program révén már a teljes járványkezelést sikernek hazudhatja. Az újságírók benyomását keltő politikai aktivistáknak saját érdekükben azt tanácsolom, hogy amikor jön a róka, ne kiáltsanak többé farkast, amikor jön a farkas, ne kiáltsanak többé medvét, amikor meg jön a medve, ne kiáltsanak többé tüzet, mert a hisztériakeltésük mindig visszaüt majd rájuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A pofám leszakad, még mindig nem fogjátok föl, hogy mennyire ostobák vagytok? Hiába, az agyhalott, az agyhalott.

Ennyire még a Szél Berni se hülye: "A KÉPVISELŐ SZERINT AZ IDŐNKÉNT VILÁGREKORDER HALÁLOZÁSI ADATSORUNK..."

Tehát Berni szerint nem általánosan, másfél év vonatkozásában vagyunk világelsők, hanem "időnként". Tényleg volt néhány szar hét, ki ne emlékezne rájuk. Mint ahogy fölváltva, a földgolyó más pontjain is.

Az az igazság, hogy a járvány elleni védekezés összességében rendben volt, az "időnkénti" világelsőség ÁTLAGOSAN középmezőnyt jelent. Az átoltottság megszervezése meg igenis érdeme a nácifasiszta hörrr-hörr kormánynak. Olyan érdem, amit - fájdalom - az ellenzékből nem nézek ki. Az ellenzék nem versenyezni akart volna Ojrópával, hanem max. nem túlságosan lemaradni. Ez emberéletek ezreit jelenti.

Próbáld meg értelmezni. Müller Cecília annyit mondott, hogy mi korrektül számoltunk. Azt nem mondta, hogy mások is. Ha a kimutatott Kovid-halálozás és az éves halálozási többlet durván eltér - amire számos példa van Európában is - akkor az éves halálozási többlet a fontosabb adat.

Amúgy ezt pontosan értenéd, ha Viktorék véletlenül csak olyan 15000 elhunytat vallottak volna be, a halálozási többlet meg akkora volna, amekkora.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés