Máris vereséget szenvedett az ellenzék a Fudan-ügyben

2021. június 8. 14:50

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
Van egyetlen olyan eset is, amikor nem estek pofára a világvégevárással a balosok?

„Sok víz lefolyt a Dunán azóta, hogy a progresszív értelmiség egyértelművé tette, adott egyetemet nem lehet világnézeti alapokon megítélni. Hiszen a CEU – mondták – a fejlett, nyugati világ egyik csúcsintézménye, amelyet a gaz kormány csak azért pécézett ki magának, mert nem tetszenek azok a morális alapok, amelyeken az egyetem működik. Azóta már tudjuk, hogy az Új Múlt Kft. ezen a kiálláson is dolgozott és pályaművet nyertek megoldásukkal.

Hiszen kiderült, mégiscsak számít, honnan jön az a bizonyos egyetem, és milyen szellemi hátteret hoz – szerintük – magával.

Így mára tudjuk, hogy a Fudan Egyetem, amely számos európai egyetemmel együttműködik, és ezzel az elmúlt években senkinek sem volt baja, nem a világ egyik kimagasló, tudományos műhelye, hanem komcsi kémképző.

Való igaz, kevesen gondoltuk volna, hogy a haladásra mindenkor olyan büszke baloldal többezres tüntetést ránt össze, hogy tiltakozzék egy felsőoktatási intézmény ellen, de furcsább eseményeknek is szemtanúi voltunk már. (Halkan hozzáteszem, lassan egy éve ez lehetett az első, normális tüntetési lehetőség, ragyogó idő volt, és az ellenzék legoptimistább beszámolói szerint voltak nagyjából 20 ezren. Na és? Akkor mi lett volna, ha dupla ennyien, tripla ennyien vannak? Semmi. Mi volt a következménye annak a rengeteg embernek 2002-ben, akik a Kossuth téren voltak? Semmi.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Karácsonyt az az MSZP támogatja, akinek a testverpártja a Kínai Kommunista Párt. Karácsony meg kommunistázik:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés