Macron a pofonról: Az erőszak nem fog megállítani

2021. június 8. 20:53
A történteket a teljes francia pártpaletta elítélte, Jean Castex francia miniszterelnök a demokrácia elleni támadásnak nevezte az incidenst.

Amint arról korábban beszámoltunk, hatalmas pofont kevert le egy férfi a francia elnöknek. Az interneten keringő videófelvétel tanulsága szerint egy Valence-ben tett látogatása során sétált oda kordon előtt álló emberekhez, hogy üdvözölje őket, ekkor azonban valaki a tömegből egy óriási pofont adott neki. Az őt kísérő biztonságiak gyorsan az elnök és a férfi közé vetették magukat. A pofozkodót és egy másik férfit sajtójelentések szerint őrizetbe vették.

Az esettel kapcsolatban két embert vettek őrizetbe – számolt be a BFM francia tévécsatorna és az RMC rádióadó. Macron elszigetelt eseménynek nevezte a pofont, és relativizálta jelentőségét.

Nem szabad hagynunk, hogy szélsőségesen erőszakos emberek vegyék át a nyilvános vitát, nem érdemlik meg” – hangsúlyozta

a Le Dauphiné Libéré című regionális napilapnak. Hozzátette: az efféle erőszak nem fogja megállítani őt – tudósít az MTI.

Jean Castex francia miniszterelnök a demokrácia elleni támadásnak nevezte az incidenst. A történteket a teljes francia pártpaletta elítélte. Marine Le Pen, a radikális jobboldal vezetője hangsúlyozta: egy demokráciában megengedhetetlenek az ilyen incidensek. Jean-Luc Mélenchon radikális baloldali pártelnök is szolidaritásáról biztosította az államfőt.    

Nem ez volt az első alkalom, hogy inzultálták Macront: 2016-ban – még gazdasági miniszterként – tojással dobálták meg radikális baloldali szakszervezeti tagok egy munkaügyi reformok miatt indított sztrájk során. Két évvel később a kormányellenes, úgynevezett „sárgamellényes” tüntetők kifütyülték és kellemetlen kérdésekkel bombázták az elnököt.

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/AFP/John Thys

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés