Magyar György a visszalépésekről: Nem biztos, hogy ez a demokrácia megcsúfolása

2021. június 8. 18:33
A Civil Választási Bizottság elnöke szerint nem történt „bunda” az ellenzéki előválasztáson.

Magyar György ügyvéd, a  Civil Választási bizottság elnöke volt a Klubrádió vendége. A 2018-ban ellenzéki támogatással induló sztárjogászt arról kérdezték, hogy mit gondol az ellenzéki előválasztás legújabb fejleményeiről.

Ismert, az elmúlt héten sorra léptetik vissza a pártok a jelöltjeiket a – szerintük esélyesebb – többi induló javára. A legtöbb meglepő deal pont az egymástól elvileg legtávolabb álló Jobbik és DK között született.

Magyar – aki korábban Fleck Zoltánnal együtt arról is értekezett, hogyan lehetne megkerülnie az Alaptörvényt egy egyszerű többséggel rendelkező baloldali konglomerátumnak – szerint

nem történt „bunda”.

„Nem vagyok csalódott, minden mellett lehet érvelni. Nagyon fontos a racionalitás. Én el tudom azt képzelni, ha egy-egy körzetben  van olyan jelölt, akinek a befutása szinte valószínűsíthető, a többiek nem fecsérlik el az erőforrásaikat, és engedik, hogy az a jelölt befusson. Ebben én nem látok nagy veszélyt, nyilvánvalóan ez nem 106 helyen fog előfordulni” – mondta, hozzátéve hogy „nem kell ebből nagy ügyet csapni, ha egy-két helyen elkerülik egymást a nagyágyúk”.

„Nem biztos, hogy ez megcsúfolása a demokráciának” – jelentette ki Magyar, aki szerint a legfontosabb kérdés a közös miniszterelnök-jelölt megtalálása, az a választás pedig kétfordulós lesz.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyar bármilyen eredményt képes kihozni.

Még el sem kezdődött az előválasztás, dr. Gobbels, bocs, dr. Magyar bohózatában máris tombol a demokrácia.

Magyar György dumája relativista: "minden mellett lehet érvelni". Persze, csak nem mindegy, hogyan...Itt a mérce az eredeti ígéretűk, hogy ők visszahozzák az iagazi demokráciát. Nem hozzák vissza, mert az már 30 éve napjainkig amúgy is itt van. Viszont, cinikusan rombolnak rajta...

A bortonperekből a pénzt meg bezsebelte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés