Egyszerre bénultak meg a világ nagy weboldalai

2021. június 8. 13:24
Sorra érkeznek a jelentések arról, hogy leállnak, a világ nagy weboldalai, hírportáljai: nem megy többek között a Bloomberg, a Financial Times, a New York Times, a Reddit, a Twitch és az Amazon.

Számos vezető online hírportál (Guardian, Financial Times, Independent, New York Times, Bloomberg), illetve kormányzati portálok (gov.uk) és online szolgáltatások (Twitch, Pinterest, Reddit, Amazon) is elérhetetlenné váltak június 8-án kora délután. A webhelyeket meglátogatva sok helyen az „Error 503 Service Unavailable” fogadja a felhasználókat.

Matt Taylor, a Financial Times egyik alkalmazottja szerint a probléma a Fastly nevű tartalomközvetítő (CDN) cég rendszerére vezethető vissza, ami az említett oldalak különböző tartalmainak (HTML, kép, videó) továbbítását végzi – írja a Portfolio.

A CNBC beszámolója szerint is a Fastly-nál adódott gond, a cég már nagy erőkkel küzd a probléma megoldásán, több oldal elérhetőségét már helyre is állították időközben. A leállás nem érintette a Fastly összes ügyfelét, és némelyik oldal működését hamar helyreállították.

Nyitóképünk illsuztráció. Fotó: Olivier Douliery / AFP

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés