A CsOK egyáltalán nem ördögtől való

2021. június 7. 10:38

Tibi atya
Facebook
Az ingatlanpiacot megpörgette, illetve a fizikai munkát végző, klasszikus értelemben vett munkásosztály béreit is.

„A tegnapelőtti tüntetésen szó volt a budapesti lakáshelyzetről, illetve arról, hogy minden Orbán hibája. Hosszabb poszt következik, és előre szólok, fájdalmas lesz leereszkedni a Megafon gyakorlatra vezényelt trolljai mellé a kommentszekciómba...

... de ebben szerintem az ellenzéknek részben igaza van.

A CsOK egyáltalán nem ördögtől való: a dolgozó, heteroszexuális középosztály családalapítását támogatni kell, amennyiben az üdítő- és hitelkártya cégek promóiból ismert tiritarka »mindenki mindenkivel« társadalompolitika helyett szeretnénk gondoskodni nemzeti utánpótlásról. Amellett, hogy az ingatlanpiacot megpörgette, illetve a fizikai munkát végző, klasszikus értelemben vett munkásosztály béreit is, segít a késő húszas, fiatal harmincas korosztálynak megtelepedni abban a társadalmi osztályban, ahová aztán később a többi csoport is felzárkóztatható.

A kormánynak jó, mert az ingatlanbefektetések a klientúránál vannak, a támogatott célcsoportnak jó, mert lakáshoz jutnak, a melósoknak jó, mert növekszik a bérük, az országnak rövid- és középtávon jó, mert az említett korosztályoknak lehetővé teszi a gyermekvállalást, és végül még egyszer jó a kormánynak, mert ezekben a korosztályokban még mindig az ő támogatottsága lesz a legnagyobb.

Csakhogy egy társadalom reprodukciója nem biztosítható egyetlen korosztály támogatásával. Ahogy a korai harmincasok a nyertesei, a korai húszasok a vesztesei a jelenlegi lakáspolitikának. A CsOK, a központilag vadnyugati szinten sem szabályzott AirBnB (amiben hagyjuk, is mennyi okosba' megoldott önkormányzati ingatlanbérlő érdekelt), illetve a tény, hogy Budapest egy Párizs szépségű, de demográfiai adottságai miatt biztonságosabb város (ennél píszíbb nehezen lehetnék), miközben az ingatlanárak még így sem közelítik Párizsét, a magyar kezdőfizetésekhez képest elérhetetlen magasságba lőtték a belvárosi ingatlanárakat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Venni mindenhol elég reménytelen. A bérléshez magas fizetés és bőséges kiadó lakás kell.

Ez megvan Németország keleti felén. Az unokáim közül három bérel, elégedettek.

Nem azt látnám menekülő útnak itt, h. olcsó bérű önkormányzati lakások épüljenek, ahová kegy és kiváltság bekerülni, mert egyszerre annyi nem lesz, h. mindenkinek jusson. Az embereket magas fizetés elérésére kellene késztetni. Azért nagyon máshogy indul az életbe egy villamos mérnök és egy szociológus. Az előbbiért végig többet kellett teljesíteni, dolgozni.

ott a gond nalatok hogy nektek orban az ordog, igy minden ami tole van ordogtol valo

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés