Ellenzéki előválasztás: egy orosz pofozóversenyt se bírnának ki

2021. június 7. 16:52

Haász János
Telex
Visszalép. El se indul. Támogatja. A dékás a jobbikos javára. A Jobbik a dékást.

„Amikor megszületett az ellenzéki előválasztás ötlete – amit részben az ellenzék közös indulásának egyébként eredménnyel kecsegtető kényszere is szült –, politikai elemzők azt mondták, az ellenzéki oldal nemcsak az összefogás erejét nyerheti ezzel, hanem azt is, hogy most akkor egy ideig ők tematizálhatják a közbeszédet. Ez igencsak rájuk fér vagy férne, az elmúlt több mint tíz évben ugyanis általában csak sodródtak a kormányzat egyre gigantikusabbra hízó kommunikáció zászlóshajójának farvizén. Vagyis főleg védekeztek.

Na, egyelőre a közbeszéd tematizálása – az előválasztástól teljesen független Fudan-ügyön kívül – arról szól, hogy ki ki ellen nem indul.

A 106 egyéni választókerület egy részében eleve lefutottnak ígérkezik a 2022-es válaszás, egyik vagy másik oldal előnye behozhatatlannak tűnik, Angyalföldön az ellenzék, Csornán vagy Lakitelken a kormányoldal nyerhetne választást akkor is, ha egy homokozóvödröt indítanának. Az érthető, hogy az ellenzéki politikusok nem küzdenek orrvérzésig azért, hogy ezeken a nyerhetetlennek tűnő helyeken induljanak. Az is érthető persze, hogy a politikában vannak megállapodások, egyéni vagy pártstratégiák, rövid vagy hosszabb távúak, illetve hogy a pártok, mivel nincsenek végtelen erőforrásaik, igyekeznek koncentrálni erőiket, miközben már a lehetséges leendő frakciókat is tervezgetik.

Mondom, ez mind érthető. De ezzel együtt mégis kezdi egy abszurd színdarab hangulatát ölteni az, amilyen vehemenciával az ellenzéki pártok és politikusok egymást lökdösik maguk elé az előválasztásra. Most már naponta több olyan hír jön, hogy ki kinek a javára lép vissza.

Miért? Mi értelme ennek?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván úgy érzik, már minden lényegeset elmondtak a "programjukról", a fideszeseknek börtön, vagyontalanítás, kisajátítás, padlássöprés, - amúgy meg ingyen gáz, ingyen áram, dupla családi pótlék már 13 éves "szülőknek" munka nélkül, és a közművek eladása, mert az állam rossz gazda, és az idegen szép.
Nagyjából ennyi, miért is lenne szükség ezen kívül bármire.

Ennyi.

És még a facebookon is ütik Haászt a moslékellenzéki rohamosztagosok... hogy aszondja a cikkíró a Fidesz szekerét tolja, és a cikknek az origón kellett volna megjelennie... és egyébként is baj van a telex-szel (!), maradtak volna index (legjobb komment: "ez a telex is egy genny oldal lett")... és amúgy is tudni lehetett, hogy ez lesz (már mint hogy le van zsírozva az "előválasztás"), ÉS EZ ÍGY VAN NAGYON JÓL (:DDDD), és ÖSSZEFOGÁÁÁÁÁÁÁS... és egyébként is O1G, és tökmindegy mi van, mert buknia kell a Fidesznek... blablabla

10-ből jó ha 1 komment nem a cikkírót szidja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés