A kormány nyerhetetlen kampánytémává tette a Fudan ügyét

2021. június 7. 9:15

Kerner Zsolt
24.hu
Se az SZFE, se a CEU ügyét nem lehetett ilyen egyszerűen elmagyarázni.

„A kormány viszonylag sikeresen fordította kommunikációs győzelemre azt a tökéletes katasztrófát, amely a magyar járványkezelés volt. Átoltottságban persze jól állunk, még ha az oltás tempója le is lassult, annyira, hogy a kormány le is állítja a tömeges oltást, miközben még mindig csak a magyarok fele van beoltva. Ráadásul tényleg az oltás volt az egyetlen siker, amelyet a kormány elért az elmúlt másfél évben. Jól és gyorsan döntöttek akkor, amikor keleti vakcinákat vettek, még úgy is, hogy a politikai károkat, mint a kényelmetlen utazás, most fogja elszenvedni az a hárommillió ember, aki ezeket kapta. Ezen kívül minden más katasztrófa volt, világviszonylatban is dobogós halálozási aránnyal, későn meghozott és rossz döntésekkel, jelentéktelen gazdasági segítségnyújtással.

De hiába nem erős igazán kormányzásban a Fidesz, ha kommunikációban az, és a folyamatosan ismételt egyszerű üzenet, hogy az oltások működnek, és a magyar kormány jól szerzett oltást, sikeres volt. Az emberek nagy része elhitte, hogy a kormány jól kezelte a vakcinák, és ezzel együtt a járvány ügyét is.

Ebbe a politikai győzelembe rondít most bele a Fudan ügye. Amíg a CEU vagy az SZFE elüldözése és kivégzése csak az értelmiség ügye volt, addig a Fudan egyszerűen, bárki számára érthetően összefoglalható: a kormány az olcsó kollégiumok helyére a mi pénzünkből épít egyetemet a kínai kommunistáknak.

Se az SZFE, se a CEU ügyét nem lehetett ilyen egyszerűen elmagyarázni, egyikben se jelent meg ennyire nyíltan az, hogy:

  • a szegény magyarok ellenében,
  • a kommunistáknak segítve,
  • a Külföldnek segítve,
  • a mi pénzünkből,
  • az elitnek épül egyetem.

Nagyon nehéz itt kommunikációs csatát nyernie a kormánypártnak, még ha rendre hangsúlyozza is, hogy nem a Diákváros helyett és helyére, hanem vele együtt és mellé épülne a Fudan.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tökéletes katasztrófa a balliberális újságírás, amely a hazugságokat el akarja hitetni, figyelmen kívül hagyva, vagy megerőszakolva minden adatot.

2019 első negyedévében 37798 fő, első félévben 68035 fő volt a halálozás.
Jelenleg amit tudni lehet 29866 fő hunyt el.
Ehhez hozzátartozik: tovább nőtt az elöregedési index - 2019 132,9 %, jelenleg 139,6 %. - az idősek egynegyede krónikus betegségben szenved, melynek megközelítőleg fele súlyos krónikus beteg.
Ezeket az adatokat is figyelembe kellene venni az értékelésnél, akkor lenne hiteles.

A CEU és az SZFE működik, nem szűnt meg.

A Fudan egyelőre csak az elképzelés szintjén létezik, nincsenek még építési, működési, költségvetési tervek. A balliberális kommunikációban a kocsi ebben a témában is megelőzte a lovakat.

Összegezve: A POSZT MINDEN SZAVA HAZUGSÁG.

Teljesen igazad van, csak ezek távoli és a többségnek nem kézzelfogható perspektívák, a félelemkeltés viszont igen. A vakcinaháborút sem volt könnyű megnyerni az állandó paráztatás közepette, pedig az rövidebb távú történet volt. Nolimpia 2.

Nem a kormány tette kampánytémává, hanem az ellenzék. Hazug libsi pondró.

Kerner úr jó szájbarágósan előadja a saját kommunikációs ügyeskedő csúsztatásait. Ha valaki elfogulatlan, valódi alapon akar tájékozódni, akkor megvárja a másik fél ismertetését, s nem handabandázó, rikoltozó és primitív sémából indul ki.

Én inkább Prágára vagy Bécsre tippelnék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés