Megjelent Perintfalvi Rita papi pedofíliáról szóló könyve

2021. június 6. 10:13
Az alkotás címe: Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban.

Pénteken megjelent Perintfalvi Rita Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban című könyve a Kalligrarm kiadásában.

A kiadó bejegyzése szerint a könyv azokat szólítja meg, akik nem mertek megszólalni, akiket nem szabad magára hagynunk ezekkel a traumákkal”. A Bookline-on olvasható leírás szerint a könyvben Perintfalvi a „papok által elkövetett szexuális abúzusok áldozatainak történetét és ezen bántalmazások egyházstrukturális okait” kutatja.

Perintfalvi Rita katolikus teológus, aki a doktori fokozatát a Bécsi Egyetemen szerezte és jelenleg a Grazi Egyetem posztdoktori oktatója. Főbb kutatási területei a jobboldali populizmus és a vallási fundamentalizmus összefüggései, illetve az „antigenderezmus”. Perintfalvinak ez az első könyve.

Kép forrása: A Kalligram Facebook oldala

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már a címe is eretnek: MINDENRE van bocsánat...

Kötete a pedofil kommunistákról már készül.

Meg azért a dogmatikán túl érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb ilyen gazember átélt hasonlókat kiskorában áldozatként. Ezért lehet bocsánat. Ami nyilván nem azt jelenti, hogy nem kell távoltartani a gyerekektől.

Én sem hinném. Valahol olvastam amúgy egy áldozat nyilatkozatát, aki (kb.) azt mondta, hogy "annak a síró hatéves gyereknek meg tudnék bocsátani, aki ez az ember 40 éve volt."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés