Peter Stöger a Fradi új vezetőedzője

2021. június 5. 12:01
A Dortmundot a BL-be, a Kölnt az EL-be vezető osztrák bajnok edző veszi át az irányítást.

Sergei Rebrov távozása után kiderült, ki veszi át a zsinórban három bajnoki címet nyert és a tavalyi szezonban Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott labdarúgócsapat irányítását – írja a Fradi.hu. Szombattól Peter Stöger vezeti NB I-es együttest, írják. Emlékeztettek: az 55 éves osztrák edző korábban a német sztárcsapatot,

a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette,

szintén rendkívül sikeres volt a Kölnnél, amelyet a német másodosztályból feljuttatott a Bundesligába, majd ott óriási bravúrt elérve az ötödik helyre, ezzel az Európa Liga csoportkörébe irányította. De nyert korábban osztrák bajnoki címeket és Osztrák Kupákat is.

Támadó felfogás, Nyilasi Tibor, szurkolói bázis

Peter Stöger első, FradiMédiának adott interjújában nyilatkozott az óriási kihívásról, céljairól és futballfilozófiájáról. Az interjúból kiderül, hogy Stöger az abszolút támadó felfogású csapatban hisz, Nyilasi Tibor nagy rajongója volt, és kiemelte, hogy mennyire szeret tradicionális egyesületeknél dolgozni, ahol van egyfajta különleges miliő, és kifejezetten nagy szurkolói bázissal rendelkezik az együttes.

Fotó: Peter Stöger, a Borussia Dortmund labdarúgócsapat az új vezetőedzője az őt bemutató sajtótájékoztatón a dortmundi Signal Iduna Parkban 2017. december 10-én. (MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Bl szereplést tényleg nehéz lenne felülmúlni, mert más kupáról nem tudok. :) De hajrá!

A vezetőedzővel valóban szokták egyeztetni az igazolásokat, de a VE nem olyan mint az angol menedzser, vagyis az igazolások alapvetően nem az ő hanem a sportigazgató asztala. Namost: ha egy edző távozófélben van lejárófélben van a szerződése, illetve bármilyen okból bizonytalan a jövője, nem biztos, hogy jó ötlet a kedvéért (pláne drága) játékosokat hozni a csapathoz, akik aztán a többéves szerződésükkel az egyesület nyakán maradnak, miközben az új VE is hozna néhány játékost.

:) Ne fessük az ördögöt a falra. Az első két BL forduló kiemeltként kötelező. Reméljük nem kapunk rossz sorsolást.

Papíron még valóban volt hátra belőle, de a labdarúgásban egy utolsó évhez közeledő szerződés már lejárófélben levőnek számít. A Rebrov által igazolt játékosok már mindenképpen tovább maradnának ha ő távozik. De itt a gondolkodás eleve csak augusztuig folyhatott, hiszen Rebrov esetében a kupaszereplés dönti el, sikeres volt-e a szezon vagy sem, a bajnoki cím csak hab a tortán, a behúzásához a Fradinak nem kell feltétlenül Rebrov (Dollt is a kupakiesés után rúgták ki, valamikor augusztusban, egyébként 100%-os bajnoki mérleggel). Itt egy elég bonyolult matek van - mindkét fél részéről. A kulcs az, amit fentebb feszegettél, hogy lehet-e a következő szezonban feljebb lépni - vagy akár a tavalyi BL szeplést megismételni - Rebrovval vagy nélküle. Másképpen: Rebrov személye ÖNMAGÁBAN elég garancia-e erre? A helyzetet tovább színezi, hogy a BL/EL szereplés kivívása valamivel nehezebbé vált a kétfordulós mérkőzések, illetve a Konferencia Liga megjelenése miatt, ami az idén már 32 csapatos és a korábbinál jóval erősebb EL-t jelent. Ráadásul tavasszal még úgy nézett ki, hogy a BL-ben csak az 1. selejtező körben leszünk kiemeltek, vagyis még rosszabbak voltak a kilátások. Namost Rebrovnak a korábbi sikerek után után egy KL szereplés már visszalépés lett volna, valószínűleg az EL/BL szereplés kivívásához szeretett volna drágább játékosokat, viszont kérdéses, hogy annyival lehetette-e volna keretértéket emelni, ami garantálta volna Rebrov számára azt az eredményt, amit ő sikerként könyvelhetett volna el. Szerintem itt húzódtak a nézeteltérések: a Fradi menedzsmentje túl kockázatosnak találhatta Rebrov koncepcióját, ezért döntöttek végül a válás mellett.

Edzők ritkán maradnak örökké. Viszont sokkal jobb helyzetben hagyta hátra a Fradit, mint ahogyan átvette. Mindenki jól járt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés