Kövér: Az Európai Parlament nem a demokráciáért van, hanem az ellen dolgozik

2021. június 5. 9:46
A házelnök Trianonról beszélt a HírTV-ben.

Június 4-én ünnepeljük a nemzeti összetartozást, és gyászoljuk is a 101 évvel ezelőtti országvesztést is – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a HírTV Magyarország élőben című műsorában, pénteken. A házelnök szerint 101 évvel ezelőtt nem csupán arról volt szó, hogy a történelmi Magyarországot feldarabolják, hanem valójában életképtelenségre is próbálták ítélni, írja a HírTV.

Ritkaság, hogy Trianon után így fel tudjon állni egy nemzet

„Ritkaság a világtörténelemben, hogy egy ilyen megnyomorítás után egy nemzet 101 év után azt mondhatja, köszöni szépen, jól van” – fogalmazott. A házelnök elmondta, hogy a határon túli magyarok java részben önerejükből az utódállamok hasznos polgáraivá tudtak válni. Velkovics Vilmos felvetésére, hogy néhány hónapja a szlovák külügyi államtitkár biztonsági kockázatnak nevezte a magyar kisebbséget, emellett Ukrajnában nagyon komoly feszültségeket okoz a magyar nyelv használata, Kövér László elmondta,

szomorú, hogy mind a mai napig vannak olyanok, akik tudatosan játszanak rá az etnikai kártyára.

Kiemelte, szerencsére vannak pozitív példák is, hiszen számos, a többségi nemzethez tartozó politikus felismerte, hogy sokkal többre lehet menni együttműködéssel, összetartozással. Példaként hozta fel Szerbiát: „Ott voltak a legdurvább konfliktusok és ha velük előrébb tudtunk jutni, akkor ne adjuk fel a reményt, hogy ezt előbb-utóbb a Kárpát-medence minden népe és vezetője meg fogja érteni” – tette hozzá.

Sargentini-ügy

A HírTV kiemelte: arra a felvetésre, hogy az uniós bíróság elutasította Magyarországnak a Sargentini-jelentés megszavazásának módja miatt benyújtott keresetét, Kövér László úgy fogalmazott, az Európai Parlament az európai demokráciák elleni merényletek egyike, az Európai Parlament nem a demokráciáért van, hanem az ellen dolgozik. „Azok, akik azt vizionálják, hogy egyenesen Brüsszelből összeállított európai pártistákról kellene szólnia az Európai Parlamentnek szavazni, azok vagy nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan érez egy egyszerű választópolgár Portugáliától Romániáig, vagy pedig egy nagyon cinikus játékot folytatnak, demokratikus mezben öltöztetve valójában annak a bürokráciának és oligarchiának a szekértolói, akik

birodalmat akarnak csinálni Európából,

nem pedig a szuverén nemzetállamok szövetségét” – mutatott rá az Országgyűlés elnöke.

Parlamenti botrányok

A magyar parlamenti botrányokkal kapcsolatban Kövér László elmondta, hogy szerinte szándékosan hozzák hétről-hétre olyan helyzetbe, hogy ne legyen más választása, mint szankciókkal élni. A házelnök a házszabály szellemében próbál megálljt parancsolni a „hülyéskedésnek”, de ilyenkor diktatúrát óbégatnak utána, tette hozzá, a többmilliós fizetéssel bíró frakcióvezető pedig koldulhatja végig az országot.

Az egész egy bazári tréfa, egy kocsmai vicc”

– mondta.

Kép forrása: HírTV videója

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyre inkább olyan érzése lehet az embernek, hogy az ep tudatosan veri szét az uniót. Ráadásul ciklusokon átívelve.
Először ipartalanítottak, támogatták a gyerekvállalás csökkenését, migránsokat telepítenek be. Most a mezőgazdaság került sorra.
Ha azt hiszik, hogy a romokon létrehozhatják az európai egyesült államokat, akkor egy lepusztult térség lesz az csupán. Az unió most is képtelen a saját maga ellátására ( abszurd módon ebbe beletartozik a ruha és cipő is ).
Az unió kifelé egy belső veszekedésektől hangos, nem túl szimpatikus egyre gyengülő térség képét mutatja. Ha így folytatódik, nagyon rossz vége lesz......

Korrekt, mint mindig.

Európa két polgárháborúját nagy nehezen túlélte. Ez zavaró lehet a Sátán számára.

Az öngyilkosok száma százezer lakosra vetítve 2005-ben 19, 2019-ben 15,9 fő..
1983-ban volt a legmagasabb ez a szám, a mostani adatoknak kb a duplája

Nemzeti unnepeinket az ellenzék nem ünnepli meg, inkább tönkreteszi a saját kis tunteteseivel.
Elképzeltem az alábbi párbeszédet:
Feri: Péterkém, tehozzad olyan jól illik az ugri-bugri, közönséges, durva, buta megszólalás. Egy kicsit fel kéne tekerned ezt a stílusodat . Vállalod?
Péterke: igen, Feri, boldogan, szívesen, lelkesen! Majd otthon mindig gyakorlok a tükör előtt! Jó lesz így?

Ja, a határokat úgy tüntetjük el, hogy oda is csinálunk belőlük, ahol sohase voltak. Ez volt Trianon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés