Íme, a TASZ kampányvideója Nagy Zsolttal a „kirekesztés” ellen

2021. június 5. 8:35
A videó alapján a „gyűlöletért” és a „durvuló közbeszédért” kizárólag a kormányoldal felelős.

A Társaság a Szabadságjogokért kampányt indít, hogy az emberek a lehetőségeikhez mérten álljanak ki a gyűlöletkeltő politikai megnyilvánulások ellen – írja a 444. Hozzátették: a szervezet attól tart, hogy a jövő áprilisi választásig tartó kampányidőszakban tovább „durvul a közbeszéd”. Ezért mind több embert szeretnének rávenni, írják, hogy aktivizálódjanak, ne tűrjék el a „gyűlölködést és a kirekesztést”, mert

szerintük aki közömbös marad, az a probléma részévé válik.

A kampány arca Nagy Zsolt színész, az ő főszereplésével készült a fenti videó, a kampányt a 444 médiatámogatóként segíti.

A videó alapján a „gyűlölet”, a „durvuló közbeszéd” kizárólag a kormányoldal felelőssége: Lázár Jánostól, Orbán Viktortól, Kövér Lászlótól és Gulyás Gergelytől hangoznak el idézetek az elmúlt évekből, minden bizonnyal a „gyűlölet és kirekesztés” példájaként. A 444 interjúját a Nagy Zsolttal és Kapronczay Stefániával, a TASZ ügyvezető igazgatójával elolvashatja itt.

Az interjúban Kapronczay Stefánia állítja, 2020-ban „gyűlöletpropaganda indult el a roma magyarok ellen”, idén pedig az LMBTQ emberek ellen. Többek között olyan mély bölcsességek is elhangzanak az interjúban, hogy „a gyűlölet egyáltalán nem oké”, de felteszik azt a kérdést is, hogy „miért nem fér bele Kövér László viselkedéskultúrájába, hogy válaszoljon egy nőnek az Országház folyosóján?”. Ezzel természetesen azt sugallják, hogy a házelnök ezt nem teszi meg.

A 444 egyébként a Nemzeti Összetartozás Napjára időzítette az interjút. A felvezetésben Miklósi Gábor így fogalmaz: „Ma van a Nemzeti Összetartozás Napja, amit a Fidesz a trianoni békeszerződés aláírására emlékezve tett meg 2010-ben az államhatárok feletti egységes magyar nemzet közösségi összetartozásának ünnepévé. Csak sajnos közben az eleve is megosztott magyar társadalom nagy részben épp a politikai és a kormány által mesterségesen is szított idegenellenes gyűlöletkeltés hatására tovább polarizálódott. Nemzeti összetartozásról a határokon belül sem lehet már beszélni” – jelenti ki.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 193 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a balos-liberális kampányfilm annyira primitíven általánosító, hogy egy épeszű tanácsadó eltanácsolta volna őket - a TASSZ-t - ettől a demagóg szövegeléstől. Például, egy "Jobbik"-os, DK-s vagy Momentumos uszító nyilatkozat kitűnően illeszkedett volna ide konkretizálásként.

Csak a tipikus internacionalista pofátlanság mindezt a Trianoni évfordulóra időzíteni - ugyanaz, mint amikor karácsonykor és húsvétkor jelennek meg a kereszténységet dehonesztáló cikkek.
Nyilván véletlenül maradtak ki a baloldali gyűlöletbeszédek, mint a "földönfutóvá fogjuk tenni őket", az "ifaplató", "lámpaoszlop" és társai gyűlöletbeszédek, a sort sajnos a végtelenségig lehet folytatni.
Igaz az, hogy konstans kampányidőszak van, nyilván ez is annak a része, az lenne a legjobb mindenkinek, ha lenne nemzeti minimum, emiatt a pártok nem a "minél rosszabb annál jobb" szellemben gondolkodnának, de mivel a globalista baloldal külföldi érdekeket szolgál ki, ezért csak annyi várható, mint az Szdsznél, hogy az egyik megbukik, azonnal jön a következő. Talán tényleg ki kellene szórni az oktatásból (óvodától az egyetemekig), az állami támogatású színházakból és médiából a baloldaliakat, azután úgy húsz évvel már lenne esély arra, hogy felnőjön egy nemzeti öntudatú nemzedék, akiknek jelent valamit a nemzeti minimum.

Uhh, ahogy Klara mondana, bementem a furdoszobaba hanyni, olyan gyuloletkelto szovegeket engedett meg maganak a Lazar, meg az Orban, a Koverrol nem is beszelve.
Nagy Blanka es Botos Botond azota is megszegyenulten ulnek otthon, hogy ok nem tudnak olyan gyuloletkelto szovegeket kitalalni, amiben nincs gyulolet.
Orban egy geci, ugye Taszocskam?
Ez aztan a szeretetbeszed, ugy am!

Nem ernek ra.
Ma tamadjak meg Kinat, itt Budapesten.

Na, a Tasz, HB és a többi "jogvédő szervezet" is úgy indult, hogy ők az emberek jogi érdekeiért állnak ki, aztán nagyon hamar átmentek baloldali politizálásba, úgy, hogy közben végig "jogsegélyszolgálatként" definiálták magukat. Mondjuk baloldali ismerőseim ezt ugyanúgy elhiszik, mint azt, hogy a 444 független és objektív.
Egyébként itt is van jópár olyan balos propagandista, akik először mintha egy-egy oldalfüggetlen témát képviseltek volna (mint például a nyugdíjasokra ráépülő politikusokat vagy a pár hektáros földből megélő mezőgazdászokat esetleg az adócsaló kínai kereskedők miatt ellehetetlenített hazai vállalkozókat), de aztán nagyon hamar bekattant náluk az, hogy "Orbán, Mészáros". Úgy tűnik, ez általános baloldalon, hogy abban bíznak, hatékonyabb a propaganda, ha nem baloldali propagandistaként, hanem "független magánemberként" mondják.

Mert ugye mennyivel kockázatmentesebb Budapesten tüntetni az ujgurokért, mint Bukaresten a magyarokért. És élő ujgurral még soha nem találkoztak, szóval őket nem gyűlölik úgy, mint a magyarokat. Ráadásuk Bukaresttel ellentétben délutánra már otthon is vannak, csak kicsivel kényelmetlenebb, mint a Facebookon kicserélni a háttérképet.

Tényleg ki kellene már nevelni a jobboldali filmgyártást, színházakat, írókat, ahogy a baloldal mindig is ignorálta a "másik oldalról" jövőket. Az úgy nem működik, hogy a jobb oldal mindig próbál gesztusokat gyakorolni, hatalmon a másik oldalt is megbízza, jutalmazza, ellenkező esetben viszont nincs semmi viszonzás. Akkor legyen tiszta a pálya, egy idő után lehetne látni, hogy mire képes a "baloldali kultúrfölény" önerőből.

Na jó, akkor térjünk rá a kampányvideóra. Könnyű kamerába mondani másoktól vett idézeteket, ha nem vitába bocsátkozni. Ha Nagy Zsolt ezt nekem mondaná el, tíz perc múlva csak hebegve-habogva mondaná a hülyeségeket.

Csak egy kérdés: hatszáz éve nem tudjuk a cigányokat integrálni. Ez most ki ellen felhozható vád, miért nem tudtuk őket integrálni és mi lehetne az ő feladatuk a kölcsönös együttműködést igénylő integrációban. Vagy csak az a kifogás, hogy ezt valaki kimondta?

Akkor pofázz, ha ezekre tudsz válaszolni, és ez csak egy a hatásvadász módon előadott többi idézetből.

Ja, és még valami: informálisan lehet tudni, hogy jobboldali értékek mellett kiálló színészeket, rendezőket rendszeresen megfenyegetik (hogy tudniillik többé nem kapnak munkát), míg visszafele ez nem igaz, ezért nem szakmabeli előtt ez úgy esik le, hogy a színészek, rendezők túlnyomó többsége (mondjuk 90-95%-ban) baloldali (azaz "független és objektív"). Ez nem is fog változni addig, ameddig ezeket az embereket meg lehet fenyegetni azzal, hogy egy esetleges kormányváltás után földönfutókat csinálnak belőlük. Ahogy van kormányfüggetlen jobboldali média (újságok, weboldalak, hírcsatornák) ugyanúgy kell kormányoktól független jobboldali színház és filmgyártás, így állandó megélhetést tudva adni ezeknek az embereknek, akiket 1gy kevésbé lehet zsarolni.

Az "Orbán egy geci" szlogen után gondolom, ellenzékieket is lehet jellemezni, főleg ennél jóval enyhébb módon. Arról nem is beszélve, ha ti ócsároltok valakit, akkor az a duma megy, hogy az illető közszereplő, el kell viselni.

Szabó Tímea is közszereplő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés