Kinek csinál az ember politikát?

2021. június 3. 10:44

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Megijedünk, mert a gazemberek „lex Bayereznek” meg „lex Rákayznak”?

„2004-ben, a szégyenteljes kettős állampolgárságról szóló népszavazás kampánya alatt volt szerencsétlenségem beszélni nem egy és nem kettő olyan határon túli magyarral, aki kifejtette: ha egyáltalán elmegy, akkor nemmel fog szavazni, mert „neki mennyi nehézség meg szenvedés volt, míg megkapta az állampolgárságot, nehogy már most ezek mind megkapják csak úgy”.

Igen, ez egy embertípus. Szebb lenne a világ nélkülük, de nincs mit tenni, itt vannak, mióta világ a világ.

Ugyanez az embertípus az, aki most ül otthon nagylyukacsos atlétában, abban a lakásban, amit a kilencvenes évek elején-közepén töredékáron (10-15-20 százalékért) megvásárolhatott az önkormányzattól, és kiüvölt a konyhába a nejlonotthonkának: „Nézd má’! Ezek a szemetek most megvehetik sz…ré’-hugyé’ az önkormányzati lakásukat!” Ez örök. Nincs mit tenni.

A kérdés viszont az, hogy kinek csinál az ember politikát?

Nos, nekik az ellenzék csinál politikát, aminek alfája és ómegája az irigység és az egyre iszonyatosabb indulatok tudatos felkorbácsolása.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, miért kell Bayernek szemrehányni. A bérlet jog vétel kockázatos bár, de bárki számára legális, bejáratott lehetőség volt.

A Fidesz kormány szeretne túlélni, nem kevesen vagyunk, akik úgy látjuk, ha Gyurcsány visszajön (ez a Fidesz alternatívája) MINDEN, ami itt 12 év alatt felépült, helyreállt, megy a kukába, az ország, a népség-katonaság lehúzhatja a rolót, ennyi volt. Jön a nemzeti vagyon TELJES kótyavetyélése, a családi kedvezmények elinflálása, kölcsönök a "szabad" piacról és így tovább. Egy szűk rétegnek biztosan jobb lesz, de nem a 99 százaléknak, hanem fordítva.

Az, h. a vári kompromisszum a bagóért megvásárolhatósággal így borulni fog és az ország szíve a bent lakók magántulajdona lesz, NEM nagy ár arra, h. egy jelentős helyszínen az elégedetlenek lába alól kifut az alap. Ez van. Nem érdekel. Lakhattam volna én is ott, ha vállaljuk a kockázatot, h. pl. nem hogy megvásárolhatjuk a lakást, bagóért, hanem egyik napról a másikra esetleg háromszorosára emelik a lakbért, v. fölmondanak és fölajánlanak cserelakást a kies pesti Belvárosban, jó esetben.

A váriak magántulajdont akartak. Megkapják. Legalább annyi balos prominenst érint, mint jobbost.

Kivételesen NEM értek egyet, mint ahogy a 90-es lakás privatizációval sem. Meg lehet nézni főváros szerte a valaha gyönyörű, lepukkant bérházakat, amik még így is óriási értéket jelentenek a tulajdonosaiknak.

A VIDÉKIEK NEM KAPTAK SEMMIT.

Kurvára nem személyre szabott törvénykezésről van szó.
Az első lépés az volt, hogy az I. kerületi polgármester átverte a vári lakosokat. Privatizációt igért nekik, majd megfosztotta őket az öröklakásuk öröklési jogától, amivel forgalomképtelenné tette őket. Ezt egy Bayerre hivatkozva tette, aki teljesen törvényesen vett ott lakást, de valójában minden vári lakost, egyébként a komcsikat is tízmilliókkal károsította ezzel meg.
Mivel a vári lakások elértéktelenedtek, az egyetlen méltányos megoldás, ha privatizálják őket, vagy az önkormányzatnak kellene megfizetnie a lakóknak rosszhiszeműen okozott kárt - természetesen Bayert is beleért

Az a baj, hogy te is megeszed ezt a Naszályitól induló hergelést, amivel a saját törvénytelenségét önti le. A vári lakásokat öröklakásként privatizálták 30 évvel ezelőtt, és mint ilyenek forgalomképesek lettek. Bárki, hangsúlyozom, bárki megvehette őket, akár te is egy csereügylet keretében. I. kerületi vagyok, évtizedek óta látom a környékbeli ingatlanosok irodáiban a vári öröklakás hirdetéseket, a helyi Várnegyed újságban tavalyig minden számban volt jó pár ilyen hirdetés. (Az utolsó árak már 40 m körül jártak. Erre többnyire rájött még a felújítási költség szintén több milliós összege.) Ezek teljesen törvényes és tisztességes cserék voltak, amivel senki sem járt rosszul, még az önkormányzat sem, hiszen az 30 éve lemondott az ingatlanok öröklési jogáról, vagyis csak akkor kaphatta volna meg őket, ha a lakó örökös nélkül hal meg. Ezt a három évtizedes status quót rúgta fel Naszályi minden jogalap nélkül, a sokaknak ellenszenves Bayerrel meg Fideszezéssel eladva a történetet. Mi lesz, ha ő vagy egy másik polgármester azt találja ki, hogy a 30 éve privatizált lakások ma már többet érnek, az önkori anno rossz boltot kötött, és mondjuk kötelezően vissza akarná venni őket az 1990-es eladási árért? Aki azóta eladta a lakását, röhög, az aktuális lakó meg bukta - a vételárat, plusz a felújítási költségeket. Ez akár veled is megtörténhet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés