Várom Baranyi Krisztinától a „Szabad Székelyföld” utat

2021. június 2. 11:27

Demkó Attila
Facebook
Ez nem cinizmus akar lenni, minden elnyomott kisebbség sorsát abszolút átérzem.

„Várom Baranyi Krisztinától a »Szabad Székelyföld« utat, »A koncepciós perben bebörtönzött erdélyi magyarok« terét, »A felszámolt magyar nyelvű tanítás« útját, a »Az EU által elutasított kisebbségvédő kezdeményezések« utcát, »A törvénybe foglaltan másodrendű a magyar nemzetiségű polgárok« sugárutat, a »Meggyalázott magyar temetők« és »A lerombolt magyar emlékművek« útját is. Van egy pár magyar jogvédő püspök is, akikről meg lehetne emlékezni.

Ez nem cinizmus akar lenni, minden elnyomott kisebbség sorsát abszolút átérzem. De azért érdekes, hogy miközben nemhogy nulla az érzékenység a jelen fővárosi és kerületi koalíció egy jelentős pártjában a magyarellenes jogsértések kapcsán, de még folyamatosan a magyar kisebbségek elleni propagandát tolnak (mibe kerül egy határontúli magyar óvoda, miért kapnak vakcinát, megvett fideszbérencek az erdélyiek, stb), addig óriási az érzékenység a világ túlfelével kapcsolatban.

Az meg egy másik kérdés, hogy ha ez kormányzati politika lenne egy nap, akkor hogyan számolnának el azokkal a szállodásokkal, utazásszervezőkkel, akiknek a Covid hatalmas csapása után a magyarországi kínai turizmus kisesése újabb óriási veszteség lenne. Mert Kína nem érti a tréfát, ennek következményei lennének – sőt lesznek Budapestre nézve. Viszont a kiállásunkért cserébe mit sem kapnánk azoktól a szövetségeseinktől, akiket mélységesen nem érdekelnek a magyarságot érintő jogsértések és például tapsikolva gratulálnak az »1920 óta példamutató román nemzetiségi politikának«, kitüntetik Klaus Johannist, vagy elnézik amit Ukrajna művel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jogosan fölakasztott kommunisták sugárútja is még várat magára.

Na te nagyon okos, hogyan követelnéd ki? De kérdezd meg az MSZP-t, Medgyessyt, Gyurcsányt, hogy a 2004-es belépésünk után 2007-ig, a román csatlakozásig miért nem vétózták meg Románia EU felvételét, miért nem kötötték az csatlakozás elfogadását a székely autonómiához?

Kiváló felvetés.

Eloszor felszabaditja Honkongot, az ujgurokat, rogton utana a Szekelyfoldet is.
Varhatjuk. Meg a szajaval sem, hat meg tettlegesen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés