Kétéves, de már 146 az IQ-ja

2021. június 1. 8:54
Az amerikai átlag 98 körüli.

A Mensa a világ legmagasabb intelligenciájú embereit összefogó egyesület neve, ahova a kétéves, Los Angeles-i Kashe Quest bebocsátást nyert: ő lett az amerikai Mensa legfiatalabb tagja. Hozzátették: az egyesület által elfogadott teszt szerint Quest IQ-ja 146, miközben az amerikai átlag 98 körüli.

Mind az ötven amerikai államot felismeri az alakjáról

Hangsúlyozták: a kislány szüleinek már nagyon korán feltűnt, hogy a gyereküknek szokatlanul jó a memóriája, és nagyon élvezi a tanulást. 17-18 hónaposan már ismerte az ábécé összes betűjét, el tud számolni százig, elsajátított több mint ötven jelnyelvi jelet, mind az ötven amerikai államot felismeri az alakjáról és az elhelyezkedéséről, és épp spanyolul tanul, írja a Telex.

Az édesanyja szerint Kashe a tehetsége ellenére sok mindenben tipikus kétéves, és kifejezetten figyelnek is arra, írják, hogy legyen rendes gyerekkora, semmit nem akarnak ráerőltetni. Az amerikai Mensának egyébként több mint 50 ezer tagja van, a legfiatalabb a kétéves Quest, a legidősebb pedig 102 éves.

Kép forrása: Youtube/Fox 11 Los Angeles

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mészároslölőnek a nyomába se léphet!
Se gyurcsányinak!
Se Szíjjnak!
Se Portiknak.

"Kétéves, de már 146 az IQ-ja"

Aki ezt a címet adta, annak egészen biztos, hogy fogalma sincs mi az az IQ.

Válaszok:
Csomorkany | 2021. június 1. 11:08

Az se rossz, hogy "az amerikai átlag 98 körüli". Az átlag definíció szerint 100. Az IQ az ettől való eltérést méri mindkét irányban.

De egy kétévessel szórakozni, az pedofília.

Pontosan erre céloztam: az IQ egy kvázikonstans, az életkor
függvényében mitsem változik. Tehát az, hogy "2 évesen már 145-ös IQ",
az egy nettó hülyeség.

Válaszok:
opht | 2021. június 3. 8:56

Ez már biztos több, mint Bidené. És a lépcsőn is biztosan egyedül fel tud már menni!

Direkt erre a korosztályra hangolt IQ-teszt volt. A kislány a valós életben még a tinédzser ózdi diákok között sem lenne király- igaz a jobbak közé tartozna ott még kétéves létére is.

Román hazafi, gondolom azt nem tudtad, hogy az afroamerikai kislány a kisgyermekekre fejlesztett tesztben ért el 146 IQ-t. Azért ez a korcsoportjában nem az extrém jó képesség tartománya. Ami miatt hír, az a bőrszíne- amitől a te nyálelválasztásod is megindult.

Segítség ahhoz, hogy hol mi az országos IQ:
https://www.unz.com/jthompson/..

Az IQ teszt viszont tanulható. Az IQ ezért fenntartással kezelendő. Olyan mint a haj színe, van eredeti meg van festett.

Erről van szó. Eleve, az IQ-t mérni csak azonos kultúrkörben korrekt. Állítólag az ókorban egy írnok simán megjegyzett egy tízoldalas diktált szöveget. Erre volt huzalozva az agya.

OK, de a poszt ezt írja: "miközben az amerikai átlag 98 körüli". Na, az átlag az biztosan nem 98 körüli, hanem egészen pontosan 100. A szórás tényleg eltérhet teszttől függően.

A testmagasságnak van testmagasságtól független mértékegysége. Az IQ az az, amit a konkrét IQ-teszt mér. Csak egymással hasonlíthatod össze a kitöltőket. Kapsz egy normális elolszlást, a tetejét nevezed 100-nak, a többi ehhez viszonylik.

Hadd idézzek egy kimagasló képességű asztrofizikust (J. Gribbin): Az IQ az IQ-teszt-megoldó képességet méri.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés