Üzentek a kormány legfelsőbb köreiből: mondja meg, mit kér azért, hogy ne induljon el az előválasztáson – állítja Karácsony

2021. június 1. 11:20

Juszt László
Facebook
Miért gondolja úgy Karácsony Gergely, hogy nem kötelessége azonnal nyilvánosságra hozni az ajánlatot, s az ajánlatevő nevét?

„»Volt olyan megkeresés, - úgy egy hónapja - hogy üzentek a kormány legfelsőbb köreiből: mondja meg, mit kér azért, hogy ne induljon el a miniszterelnök-jelölti előválasztáson – állítja Karácsony Gergely főpolgármester a Telexnek adott interjújában.«

Csak kérdezek:

Miért gondolják a »kormány legfelsőbb köreiben«, hogy mindenki ugyanolyan korrupt, megvásárolható, mint ők?

És miért gondolja úgy Karácsony Gergely, hogy nem kötelessége azonnal nyilvánosságra hozni az ajánlatot, s az ajánlatevő nevét?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha már ezt feszegeted, akkor kezdjük onnan, miért van az, hogy az ellenzéki összefogás nem meri az összefogás vezetőjét indítani miniszterelnök jelöltnek? Mert ez a legérdekesebb kérdés.

Miért rendeznek strómanok részvételével előválasztási bohózatot, ahol például Jakab egyre több helyen elveszi a jobbikosoktól a megmérettetés lehetőségét? Nem saját jelöltet állít, hanem más, jellemzően DK-s jelölteket reklámoz. Már a rajtvonalon elveszi a lehetőséget saját pártjának támogatóitól, hogy saját jelöltjükre szavazhassanak, tehát lényegében az adott körzetben nem indul az előválasztáson, ezen keresztül pedig a 2022-es választáson.

Más pártok is ezt teszik, és ez vagy azt jelenti, hogy így fedik el a káderhiányt, és ezen keresztül a jelentéktelenségüket, vagy parancsra cselekszenek. De akkor miért tálalják úgy a lényegében háttéralkukban megnyilvánuló előválasztást, mint a demokrácia megnyilvánulását?

Én értem, hogy a legjobb jelöltet keresik, de itt arról volt szó, hogy azt mérik fel az előválasztással, az ellenzéki szavazók részvételével, hogy az adott körzetben kinek a támogatottsága a legnagyobb. Különböző fórumokon ellenzéki hozzászólók még mindig leckéztetően mondják, hogy mi ezt nem értjük, ez a demokrácia megnyilvánulása.

Miközben előválasztás helyett előzetes alkuk vannak. Ami a ti dolgotok, csak akkor nevezzétek néven, mert ezzel még az ellenzéki szavazókat is átveritek.

Ami pedig azt a kérdést illeti, hogy van-e vezetője az összefogásnak, vagy nincs, nem érdemes rajta huzakodni. Nincs olyan összefogás, vagy nevezzük bárminek, amelynek nincs vezetője, aki összefogja a szálakat.

Félreértesz elvtárs, nincs itt vergődés, inkább ti vergődtök. Kész röhej, amikor Jakab két benyalás között arra tesz utalást hogy valójában természetellenes az, hogy ő Gyurcsánnyal kénytelen egy platformon lenni. A kényszerszövetségek nem sokáig működnek.

Ha netán nyernétek, max. egy évet adok és szétzüllesztenek titeket a most még szőnyeg alá söpört ellentétek, és a béka segge alatti jakab péterek, szabó tímeák, hadházyk és társaik dilettantizmusa. Addig is küszködés lesz, hogyan lépjétek át jogállamilag a jogállamot, az 1990-es konszenzusra visszavezethető törvényeket, hogyan fizessétek ki más vagyonából pártfogóitokat, ahogyan azt Rákosiék is tették, és amíg ezen gyötrődtök az ország, mint egy kormányos nélküli hajó fog hánykódni.

Ez fog sok választónak eszébe jutni, és eszébe jut, hogy végül is Heller Ágnesnek igaza volt, lehet befogott orral szavazni. Akár Fideszre is a rend és az ország érdekében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés